Obrazovani novi vinari-vinogradari

vinoKastav – Četrdeset i dva polaznika uspješno su završila Škola za stjecanje zvanja vinar-vinogradar, koje se upisuje i u radnu knjižicu, javio je jučer Novi list, koji donosi i izjavu Radenka Srdoča, predsjednik Udruge Belica.
– S ovim smo projektom krenuli kako bi nadogradili znanje naših vinogradara i vinara i drago mi je da smo već u početku imali ovoliko polaznika. Ako uspijemo skupiti dovoljan broj zainteresiranih, organizirat ćemo i drugi krug edukacije u proljetnim mjesecima ili u jesen. Jako smo ponosni na sve ovo jer se puno radilo na tome, ali i zato jer smo privukli ljude od 18 do 65 godina starosti koji će saditi »svoji trsi«. I raditi još kvalitetnije vino. A i zato jer smo naučili da dobro vino možeš napraviti samo od svog grožđa kojeg si sam špricao, obrezivao, ukratko odnjegovao – kazao je Srdoč i dodao da se s projektom nastavlja i dalje.
Školu je organizirala Udruga Belica u suradnji s Centrom za brdsko-planinsku poljoprivredu i Primorsko-goranskom županijom, a edukaciju polaznika iz Kastva, kao i Viškova, Matulja, Opatije i Rijeke, proveli su stručnjaci Otvorenog učilišta Diopter iz Pule, verificiranog od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te Ministarstva poljoprivrede. Cijena škole iznosila je 3.700 kuna po polazniku koje su podijeljene između samog polaznika, lokalne samouprave te županije.
M. K.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net