Od 1. lipnja stupa na snagu zabrana loženja na otvorenom @ Liburnija

…ilustracija…

Pripadnici vatrogasnih postrojbi obavljat će svakodnevne ophodnje područja cijele Liburnije u svrhu prevencije nastanka požara napomenuo je Filinić.

Opatija – Spaljivanje korova, odnosno biljnog otpada, u vrtovima i okućnicama zabranjeno je od 1. lipnja, jer tada stupa na snagu Odluka o uvjetima loženja vatre na otvorenom prostoru, koja će biti na snazi do 31. listopada.

– Pripadnici vatrogasnih postrojbi obavljat će svakodnevne ophodnje područja cijele Liburnije u svrhu prevencije nastanka požara. Molimo vas da paljenja koja niste obavili do 1. lipnja odgodite do 31. listopada. Dojavu o nastanku požara možete javiti na broj 193 ili telefon Javne vatrogasne postrojbe Opatija, 271-800. Molimo sve građane da poštuju navedenu zabranu spaljivanja jer je zakonodavac u zadnjim izmjenama Zakona o zaštiti od požara (Narodne novine broj: 92/10) propisao da će se osoba koja izazove požar kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od petnaest do sto pedeset tisuća kuna ili kaznom zatvora do 60 dana. Istim Zakonom je propisano da će se osoba koja izazove požar iz nehaja kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu do petnaest tisuća kuna, javio je Gordan Filinić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

– Kako bi se na najsigurniji način riješili biljnog otpada, skrećemo vam pozornost na poduzeća Komunalac d.o.o. Jurdani, Parkovi d.o.o. Opatija koji posjeduju sjeckalice za usitnjavanje biljnog otpada, te ih po potrebi možete kontaktirati na sljedeće telefonske brojeve 051/505-225 (Komunalac d.o.o.), i 051/401-300 (Parkovi d.o.o.), dodao je Filinić.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!