Od 1. svibnja poskupljuju usluge odvodnje @ Liburnija

Od 1. svibnja poskupljuju usluge odvodnje @ Liburnija

...ilustracija...

– To nje poskupljenje vode već usluge odvodnje, netko tko nema doma spojeno domaćinstvo na kanalizaciju cijena usluge mu neće porasti, istaknuo je Ćiković.

Matulji – Cijena vodnih usluga od početka svibnja poskupljuje najavio je općinski načelnik Mario Ćiković na jučerašnjoj sjednici općinskog vijeća. Kako je istaknuo, prilikom prezentacije izvješća o radu u proteklom periodu, načelnik Ćiković donio je zaključak o izmjeni cjenika vodnih usluga.

– Iz Liburnijskih voda istaknuli su da je potrebno uvesti cijenu za pročišćavanje otpadnih voda jer je uređaj u funkciji od 2015. godine, a cijena za usluge pročišćavanja do sada nije utvrđena jer jedinice lokalne samouprave do sada nisu dale Liburnijskim vodama suglasnost. Nakon što smo dali suglasnost sad ćemo imati nešto veću cijenu vodnih usluga koje nam oni pružaju. Odluka je potvrđena na skupštini i mislim da je fiksna 4,7 kuna po mjernom mjestu. No, s obzirom na to da su oni stavili i previsoku cijenu odvoza mulja konačna cijena nije poznata odgovorio je Ćiković predsjedniku vijeća Darjanu Bukoviću nakon što je zatražio pojašnjenje i visinu poskupljenja.

– Na narednoj sjednici znat ćemo točnu cijenu s obzirom na to da novi obračun kreće od 1. svibnja, a ne kako je trebalo od 1. ožujka. Do sada ta usluga nije bila na računu, dodao je Ćiković na što je Buković replicirao da odgovorni iz tvrtke sigurno čekaju da vide generirane gubitke koje bi pokrili s ovim poskupljenjem te istaknuo da očito 18 kuna nije dovoljna cijena vode.

– To nje poskupljenje vode već usluge odvodnje, netko tko nema doma spojeno domaćinstvo na kanalizaciju cijena usluge mu neće porasti, dodao je Ćiković.

error: Content is protected !!