Od igre strave do čarobnjačke igre, u Gervaisu pronađite svoju omiljenu razbibrigu

Cijena ulaznice za kino projekcije iznosi 25 kuna, a za kazališnu predstavu 40 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u uredu Festivala Opatija, online na www.mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa u prizemlju Gervaisa.

Opatija – Kino program u opatijskom Gervaisu ovog tjedna obiluje raznovrsnim žanrovima, izvrsnim glumcima i interesantnim temama, a zaključujemo ga kazališnom predstavom za djecu u nedjelju u jutarnjim satima.

Neke igre su zabavne i bezazlene, a neke lede krv u žilama, poput „Igre strave“ u kojoj jezivo stvorenje vreba mladog Olivera iz njegovog mobitela. U slučaju da vodite borbe s nekim članom obitelji koji je ovisan o elektroničkim uređajima, povedite ga u utorak na ovaj film.

U srijedu posljednji put gledamo Jessicu Chastain kao „Avu“ prekrasnu crvenokosu vladinu ubojicu koja, uz pomoć Johna Malkovicha, vodi grčevitu borbu za vlastiti život.
Grčevi od akcije u četvrtak prerastaju u one od smijeha dok pratimo dvojicu cimera koji nakon razvoda osnivaju „Klub sretno razvedenih“. Njihova kuća postaje utočište za sve željene zabave i slobode, uz jedan moto: nemaš pratnju, nemaš problema..

Nakon što je tijekom ljeta prikazan i nagrađen na sarajevskom filmskom festivalu te potom otvorio Pulski filmski festival, hrvatsko-švicarski film „Mare“ redateljice Andree Štake možete pogledati i u opatijskom kinu. Sama autorica o filmu kaže: Film progovara o fazi života koju osobno poznajem: ne samo da naša djeca odrastaju, već na neki način, uviđamo da i mi odrastamo. Odjednom se pitaš poznaješ li uistinu ljude s kojima živiš. Čuju li te oni? Voli li te vlastiti muž? Je li tvoj život uistinu tvoj? Mare, majka i supruga, čezne za promjenom i nepoznatim, a kad jednog dana mladić useli u susjednu kuću, ona stavlja svoj život na kušnju.

Subota u 20h rezervirana je za „Skandalozno ponašanje“, britansku, humorističnu dramu o natjecanju u ljepoti Miss svijeta koje je tijekom 70-tih bilo jedno od najgledanijih televizijskih programa na svijetu. Međutim, članovi novoosnovanog „Pokret za ženska prava“ nenajavljeno izlaze na pozornicu, prekidaju prijenos uživo i preko noći postižu slavu. No, to nije jedini skandal koji je pratio izbor 1970-te. Te iste godine, umjesto favorizirane Šveđanke, pobijedila je Miss Grenade, prva crnkinja u povijesti koja je okrunjena kao Miss svijeta. Posljedice tih događanja bile su nezamislive..

U nedjelju u 11 sati u Gervaisu gostuje Scena „Gorica“ s kazališnom predstavom za djecu „Čarobnjakov učenik“. Predstava govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama. Prema ovoj narodnoj bajci koja ističe važnosti učenja i marljivosti, svojedobno je i Disney snimio animirani film.

Cijena ulaznice za kino projekcije iznosi 25 kuna, a za kazališnu predstavu 40 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u uredu Festivala Opatija, online na www.mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa u prizemlju Gervaisa.