Od Juraja do Juraja: Opatijski likovni umjetnik Nedi Tibljaš izlaže u Galeriji Juraj Klović @ Rijeka

Nedi Tibljaš

Nedi Tibljaš

Nedi Tibljaš rođen je 1949. godine u Rijeci, a živi u Voloskom. Slikarstvom se bavi 40 godina. Imao je više samostalnih i skupnih izložbi, a za svoj je rad nagrađivan na domaćim i međunarodnim smotrama. Izložba skulptura i akrila na platnu otvara se u petak 3. veljače u 18 sati i ostaje otvorena do 13. veljače.

Rijeka/Opatija – Nedi Tibljaš, opatijski likovni umjetnik, predstavit će se riječkoj kulturnoj publici izložbom nazvanom ”Od Juraja do Juraja” u Galeriji Juraj Klović. Izložba skulptura i akrila na platnu otvara se u petak 3. veljače u 18 sati i ostaje otvorena do 13. veljače.

– Konstantu u radu Nedija Tibljaša čini krajolik. Taj vrlo poticajan i njemu drag motiv prati ga od samog početka stvaranja i to bez obzira odlučio se za slikarske tehnike ili skulpturu. U slikarstvu, to su prikazi vrlo promišljenih, jasnih i sažetih oblika, djela u kojima je naglasak stavljen na geometrijskim kompozicijama. Motiv njegove skulpture je brod, kompaktan i elementaran, izrasta iz kamena. Osnovne i naznačene forme oslobađaju se materije iz koje je nastao, njegove veličine su različite, međutim, sve nose slične atribute pojavnosti, stoji u tekstu o izložbi koji poptpisuje mr. sc. Jasna Rodin.

Nedi Tibljaš rođen je 1949. godine u Rijeci, a živi u Voloskom. Slikarstvom se bavi 40 godina. Imao je više samostalnih i skupnih izložbi, a za svoj je rad nagrađivan na domaćim i međunarodnim smotrama.

– Rad Nedija Tibljaša nosi univerzalnu notu, bezvremenu i opću, međutim, tek kad sagledamo njegov kompletan opus otkrivamo karakteristike Kvarnera, njegove prepoznatljive oblike, boje, otiske ulica, kuća, brodova i mora koje je objedinilo njegov likovni izraz dajući mu osobnost i značaj, navela je mr. sc. Rodin.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!