Od ponedjeljka kreće odvoz glomaznog otpada @ Kastav

– Upravo zbog ekspanzije veće količine nepropisno odloženog glomaznog i zelenog otpada po svim gradovima i općinama, odnosno širenja divljih deponija, KD Čistoća je odlučila ponovno hitno uspostaviti ovu uslugu, a prije no što su stečeni svi uvjeti, ne bi li na ovaj način prevenirala daljnje neodgovorno ponašanje korisnika, poručili su iz KD Čistoća.

Kastav – Od ponedjeljka, 18. svibnja, godine na cijelom području djelovanja KD Čistoća ponovno se uspostavlja usluga odvoza glomaznog otpada u količini do 2m³ godišnje na obračunskom mjestu korisnika.

– Kao i do sada, korisnici usluge moraju podnijeti ispravno i u cijelosti popunjen Zahtjev za odvoz glomaznog otpada te ga dostaviti prema uputama dostupnim na mrežnim stranicama Čistoće, odnosno na mrežnim stranicama jedinica lokalne samouprave. Putem navedene usluge i po istim uvjetima građani umjesto odvoza glomaznog otpada mogu naručiti i odvoz zelenog otpada nastalog orezivanjem vrtova i okućnica, a što do sada većina nije koristila. Naime, upravo zbog ekspanzije veće količine nepropisno odloženog glomaznog i zelenog otpada po svim gradovima i općinama, odnosno širenja divljih deponija, KD Čistoća je odlučila ponovno hitno uspostaviti ovu uslugu, a prije no što su stečeni svi uvjeti, ne bi li na ovaj način prevenirala daljnje neodgovorno ponašanje korisnika, poručili su iz KD Čistoća.

error: Content is protected !!