Od srijede se zatvara Dječji vrtić Opatija, obustava prometovanja City busa

Od 19. ožujka zatvaraju se sve zgrade DV Opatija, do daljnjeg ne vozi City bus

Opatija – Na današnjem sastanku gradonačelnika Ive Dujmića s ravnateljicom Dječjeg vrtića Opatija Sabrinom Jelić i ravnateljem OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredijem Glavanom razmotrena je novonastala situacija nakon zatvaranja škole i novih mjera u dječjem vrtiću.

Danas je u glavnoj zgradi opatijskog Dječjeg vrtića na Punta Kolovi zbrinuto samo dvoje djece. Stoga je donesena odluka da se od sutra, 17. ožujka zatvaraju zgrade područnih dječjih vrtića, a od četvrtka 19. ožujka i glavna zgrada na Punta Kolovi.

Gradonačelnik Dujmić zahvaljuje svim roditeljima što su brzo zbrinuli svoju djecu te apelira na poslodavce da roditeljima izađu u susret u slučajevima u kojima roditelji nemaju drugog izbora za zbrinjavanje predškolaca.

Važno je reći i da je danas odlučeno kako roditelji neće plaćati dio cijene smještaja u vrtić od 16. ožujka do kraja mjeseca, do kada su na snazi nove mjere, a ako se cijela situacija i nastavi o svemu će biti obaviješteni.

Isto tako, u razdoblju u kojem se nastava odvija virtualno roditelji neće plaćati uslugu produženog boravka, školske marende i/ili ručka, izbornu nastavu talijanskog jezika i sve ostale izvannastavne aktivnosti.

– Opatijska je osnovna škola spremana za virtualnu nastavu, informatički dobro opremljena te vjerujem da neće biti većih poteškoća u odvijanju nastave, naglasio je ravnatelj Fredi Glavan.

Obzirom na preporuku Nacionalnog stožera o izbjegavanju korištenja javnog prijevoza, kao i na činjenicu da je opatijski City bus u prvom redu namijenjen prijevozu u vrtić i iz vrtića do kraja mjeseca neće prometovati niti opatijski City bus.

error: Content is protected !!