Od trgovine ljudima do dužničkog ropstva: Deveti dani antifašizma bavit će se temom suvremenog ropstva @ Opatija

Arhiva

Manifestacija će trajati od 7. do 9. ožujka – prvi dan održat će se filmska večer, drugi dan posvećen je mladima, a posljednjeg dana održat će se tribina sa zanimljivim sugovornicima.

Opatija – Deveti Dani antifašizma u Opatiji održat će se od 7. do 9. ožujka u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Opatije te Gimnazije Eugena Kumičića, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Prema ustaljenom običaju, prvog dana manifestacije, u srijedu 7. ožujk,a u Villi Antonio održat će se večer fima na temu „Robovi robe“. Od 17 sati krenut će projekcija filma „Češki san“ redatelja Vita Klusaka i Filipa Remuda, nakon čega će se održati rasprava uz sudjelovanje Igora Dude i moderiranje Jelene Androić.

Drugi dan manifestacije posvećen je mladima, a tema će ove godine biti „Suvremeno ropstvo generacije ‘Z’“, uz cjelodnevni program – od 10 do 19 sati – u Vili Antonio. Održat će se radionica za učenike u sklopu koje će se predstaviti tematski tekstovi i ilustracije učenika opatijskih škola objedinjenih u tiskanim novinama „Generacija Z“, uz sudjelovanje Maje Marić, Maje Ferenc Kuća i Sare Salamon te moderiranje Ivane Černehe i Sare Meszaros.

Posljednjeg dana, u petak 9. ožujka, održat će se tribina na temu „Suvremeno ropstvo“ od 17.30 do 20 sati u Vili Antonio. Uz moderatora nevena Šantića sudjelovat će Dalida Rittossa, Nikola Biliškov i Nebojša Zelić, a rasprave će se fokusirati na moderne oblike ropstva, od trgovanja ljudima do dužničkog ropstva, uz pitanje kako riješiti problem desetina milijuna robova u svijetu te kako zaustaviti sramotno profitiranje na ljudima.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net