Odabrani dobitnici turističkih nagrada @ Matulji

rozice_klapa_sm…najiznajmljivačica za 2010. godinu je Irenka Dujmović iz Velog Brguda s 1692 noćenja…
…nagrade će se dodijeliti u nedjelju, u sklopu programa ”Tramontana će vas ofriškat”…

Matulji – Turistička zajednica Općine Matulji i ove je godine izabrala najkvalitetnije predstavnike matuljskog turističkog proizvoda, u sklopu akcije ”Volim Hrvatsku – Matujska turistička rožica”, tijekom koje se tradicionalno biraju najljepše uređeni balkon, okućnica i ugostiteljski objekt na području Općine Matulji. Prestižne nagrade ove su godine osvojili Anka Gauš iz Jurdana za ”najbalkon”, Luka Pešut iz Popovićeva puta za ”najokućnicu” te restoran Kinkela iz Bregi za ”najugostiteljski objekt”.
Turistička zajednica Matulji nagradit će i ”Najiznajmljivača 2010.”, a ova će titula pripasti Irenki Dujmović iz Velog Brguda, koja je lani ostvarila 1692 noćenja. Na foto-natječaju ”Zašto volim matuljski kraj” nagrade su osvojili Franjo Slavić za djelo ”Beljač znad Rukavca” te Siniša Gucul za fotografiju ”Mistic C”.
Svečana podjela nagrada održat će se u sklopu manifestacije ”Tramontana će vas ofriškat”, u nedjelju 14. kolovoza u 21 sat ispred zgrade Općine Matulji, tijekom programa nazvanog ”Večer pobratimljenih gradova”.
– Cilj ove večeri je prezentirati našim mještanima i svim zainteresiranim posjetiteljima što rade kulturno-umjetnička društva u našim prijateljskim mjestima, te dodatno učvrstiti i ojačati veze između Matulja i naših gradova-pobratima, kazala je direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić-Grlaš. U programu će nastupiti kvintet ”Kvartin” uime Občine Brda, KUD Barban u ime Općine Barban, KUD Gradina u ime Općine Ilirska Bistrica te ženska klapa ”Rožice” iz Šapjana kao predstavnici domaćina. U slučaju lošeg vremena, manifestacija će biti prebačena u Hangar.
Davor Žic / Liburnija.net