Odabrani povijesni prvi draški stipendisti – Dodijeljeno 12 studentskih i učeničkih stipendija @ Mošćenička Draga

Riccardo Staraj

Kako je istaknuo općinski načelnik Riccardo Staraj, ove godine krenulo se prvi puta u nagrađivanje najboljih učenika i studenata, pri čemu su postavljeni i visoki kriteriji. Učenici će iz proračuna dobivati 400, a studenti 600 kuna mjesečno.

Mošćenička Draga – Prvi put u svojoj povijesti, Općina Mošćenička Draga ove godine dodijelit će stipendije najuspješnijim studentima i učenicima s prebivalištem u ovoj, najmanjoj liburnijskoj jedinici lokalne samouprave.

Kako je istaknuo općinski načelnik Riccardo Staraj, ove godine krenulo se prvi puta u nagrađivanje najboljih učenika i studenata, pri čemu su postavljeni i visoki kriteriji.

– Ove godine imamo ograničena sredstva, pa smo postavili kao uvjet prosjek od minimalno 4,5 i za studente i za srednjoškolce. Ako se iduće godine povećaju sredstva, razmišljamo o tome da uvjet za studente smanjimo na prosjek od 4,0 i tako dodatno povećamo broj dodijeljenih stipendija.

Na službenim općinskim stranicama objavljena je i lista stipendista, pa su tako učeničke stipendije zaslužili Sanja Salković, Maunel Bradičić, Fran Peršić, Patrizia Lazarić i Lovro Malinarić, a studentske Narda Krnetić, Daria Galović, Tomo Galović, Aleksandra Jurinović, Ema Gregov, David Smolčić i Katarina Adulmar.

Učenici će iz proračuna dobivati 400, a studenti 600 kuna mjesečno.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net