Odgajateljica iz Dječjeg vrtića Matulji pozitivna na COVID 19: Jedna jaslička skupina u izolaciji, nemaju simptoma

Zbog toga je u samoizolaciju stavljena jedna jaslička skupina, kao i petero djelatnica vrtića, odnosno odgajateljice i spremačice.

Matulji – Među osobama zaraženim koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji je i odgajateljica iz Dječjeg vrtića Matulji. Zbog toga je u samoizolaciju stavljena jedna jaslička skupina, kao i petero djelatnica vrtića, odnosno odgajateljice i spremačice.

Kontaktirao nas je i dio roditelja iz drugih skupina, čija djeca trenutačno pohađaju matuljski vrtić, a kojima je sugerirano da nekoliko dana mališane zadrže kod kuće zbog predostrožnosti.

– Među današnjih pet zaraženih je i osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima te su, zbog mjera predostrožnosti, epidemiolozi odlučili u samoizolaciju poslati osobe s kojima je postignut bilo kakav kontakt, radi se o šestoro djece, tri odgojiteljice i dvije spremačice. Nitko od navedenih nema simptome, javili su iz županijskog Stožera.

Inače, kako nam je kazao načelnik Stožera Marko Boras Mandić, nije se radilo o lokalnoj transmisiji virusa, već je on “uvezen” po povratku s ljetovanaj u Dalmaciji.

error: Content is protected !!