Odgovorno prema životinjama – Predstava Kako je Toro postao Viktor gostuje u vrtićima i školama diljem županije @ Matulji

Projekt koji provodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka u suradnji s Foliotom – Centrom za djecu i mlade Matulji, a sklopu projekta „Male tajne za sretne njuškice“, mališanima će predstaviti jednu zanimljivu četveronožnu stanovnicu azila – Violu.

Matulji – Besplatna lutkarska predstava „Kako je Toro postao Viktor” uskoro kreće na turneju osnovnim školama i vrtićima na području Primorsko-goranske županije s ciljem učenja djece odgovornom ponašanju prema životinjama.

Projekt koji provodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka u suradnji s Foliotom – Centrom za djecu i mlade Matulji, a sklopu projekta „Male tajne za sretne njuškice“, mališanima će predstaviti jednu zanimljivu četveronožnu stanovnicu azila – Violu. Prva predstava održava se danas, u ponedjeljak 23. listopada u Osnovnoj školi Srdoči u jutarnjim satima, a tijekom listopada i studenog gostovat će u nizu obrazovnih ustanova diljem županije.

Za tekst je zaslužna Nikolina Hrga uz koautore Ivanu Pernat, Matea Brajeka i Lorenu Žuvić, pri čemu Brajek i Žuvić igraju glavne uloge, a potonja je zadužena i za kostimografiju i scenografiju, kao i glazbu koju potpisuje s Radoslavom Tičićem, dok je lutke izradila Andreja Jandrečić.

– Predstava je namijenjena predškolskom i ranijem osnovnoškolskom uzrastu. „Kako je Toro postao Viktor“ topla je i zabavna priča o životu jednog psa koja djecu i roditelje uči da psi nisu igračke kojih se, kada jednom dosade, mogu riješiti. Predstava uči odgovornosti, pravilnom ponašanju i obvezama koje nosi suživot s četveronožnim prijateljima, te podsjeća da psi doista jesu prijatelji za cijeli život. Gledatelji će kroz predstavu upoznati i sedmogodišnju Violu, stanovnicu riječkog azila i saznati više o akciji „Mali izlet za veliko veselje“ zahvaljujući kojoj se već više od 70 pasa odlično provelo na izletima u šumi ili na moru, kazali su organizatori.

Lutkarsku predstavu „Kako je Toro postao Viktor“ financijski podupire Dogs Trust najveća dobrotvorna organizacija za skrb o psima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

– Zahvale Radoslavu Tičiću za pomoć u scenografiji, Maji Grginčić, Vanji Vujović i Lani Šarec za pomoć u nabavci kostima i rekvizita te Ivani Barić na dizajnu plakata, poručili su organizatori ovog projekta.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!