Odisej Kurelić: MO Volosko ima izuzetno dobru i konstantnu komunikaciju s gradom @ Opatija

– Želim se osvrnuti na dio teksta koji se odnosi na rad MO Volosko, jer su iznesene netočne informacije. Kao prvo MO ima izuzetno dobru i konstantnu komunikaciju s Gradom Opatijom te zajednički sudjeluju u realizaciji komunalnih problema i razvoju projekata koji se trenutno realiziraju na našem području, istaknuo je Kurelić. 

Volosko – Predsjednik Mjesnog odbora Volosko, Odisej Kurelić, osvrnuo se na nedavno održanu tiskovnu konferenciju na kojoj je član MO Volosko, Igor Primožić, istaknuo lošu komunikaciju s gradom.

– Želim se osvrnuti na dio teksta koji se odnosi na rad MO Volosko, jer su iznesene netočne informacije. Kao prvo MO ima izuzetno dobru i konstantnu komunikaciju s Gradom Opatijom te zajednički sudjeluju u realizaciji komunalnih problema i razvoju projekata koji se trenutno realiziraju na našem području. Nabrojit ću najznačajnije: u fazi je završetka Interpretacijski centar Andrija Mohorovičić u domu Liburnija, na jesen kreće rekonstrukcija Trga Volosko i plaze Črnikovica. Od manjih projekata je uređenje stubište koje će dobiti naziv našeg pokojnog Ljube Kuntarića, stalno uređenje javnih površina, uredio se je i cjelokupni obalni put uništen u nevremenu. U Voloskom je jedini mjesni odbor u kojem su postavljena tri poluukopana kontejnera za komunalni otpad, te imamo i organizirane i „baje“ za odvoz krupnog otpada. Propusta ima koji zajedno sa komunalnim odjelom grada i Komunalcem rješavamo u hodu, komunikacija je otvorena i često ih zovem na intervencije koje oni rješavaju. Uskoro će na mjestima kontejnera biti postavljene kamere te ćemo dodatno kontrolirati one koji se ne ponašaju odgovorno. Problem parkiranja je evidentan, jer nema dovoljno parkirnih mjesta za Vološćane i ljetni prirast turista, ali vjerujem da će se izgradnjom garaže Črnikovica i taj problem u dobrom dijelu riješiti, do tada moramo biti strpljivi. U posljednjih deset i vise godina niti ijedna gradska vlast nije toliko marila za Volosko kao sadašnja, što je vidljivo iz ostvarenih projekata i onih koji su u realizaciji, tako da ne stoji točnom izjava člana, a ne samoprozvanog potpredsjednika MO Volosko Igora Primožića. Vjerodostojnost mojih izjava možete u svakom trenutku provjeriti u MO Volosko ili kod mene osobno, istaknuo je Kurelić.

error: Content is protected !!