Odlikovan gradonačelnik Ivo Dujmić

Na svečanosti dodjele u Vili Angiolini okupili su se brojni prijatelji i poslovni suradnici opatijskog gradonačelnika, koji su mu čestitali na odlikovanju.

Opatija – Nakon bivšeg gradonačelnika Amira Muzura i akutalni gradonačelnik Ivo Dujmić nagrađen je ordenom – ‘Ordine della Stella d’Italia’ odnosno Red zvijezde Republike Italije s počasnom titulom ‘Ufficiale’. Svečanost, na kojoj je Generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani uručio priznanje opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću održana sinoć je u Villi Angiolini

Povodom dodjele istaknuto je da je Ivo Dujmić od početka svog mandata provodio i danas provodi politiku prijateljstva i otvorenosti prema Italiji i talijanskoj manjini, razvijao dobru suradnju s generalnim konzulatom Italije i na svaki način jačao multikulturalnost Opatije, posebno promičući talijanski jezik i kulturu. Općeniti doprinos jačanju odnosa prijateljstva i suradnje između Italije i Hrvatske, a u interesu obiju zemalja, bilo je razlogom, kako se moglo čuti na svečanosti, da na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova Italije predsjednik Talijanske Republike Giorgio Napolitano odluči dodijeliti Ivi Dujmiću ovo priznanje koje se dodjeljuje za posebne zasluge u promociji prijateljstva i suradnje između Italije i drugih država.

Gradonačelnik Dujmić zahvalio se na odlikovanju, naglasivši pritom vrlo dobre odnose s Talijanskom unijom, kao i općenito s pripadnicima talijanske manjine, dodavši da je Opatija i poznata kao sredina koja njeguje multikulturalnost. Na svečanosti dodjele u Vili Angiolini okupili su se brojni prijatelji i poslovni suradnici opatijskog gradonačelnika, koji su mu čestitali na odlikovanju.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net