Odluka na javnom savjetovanju: Cijena jaslica raste za 20 posto, a vrtića za 12 posto @ Matulji

Dječji vrtić Matulji

Obrazloženje povećanja cijene koju plaćaju roditelji jest zapošljavanje četvero novih djelatnika u područnom odjelu Veli Brgud.

Matulji – Odluka o učešću roditelja u cijeni smještaja djece u Dječjem vrtiću Matulji, kojom se predviđa povećanje troškova koji plaćaju roditelji za smještaj djece u jasličkim i vrtićkim skupinama, stavljena je na javno savjetovanje.

Ako se odluka kakvu predlaže načelnik Mario Ćiković usvoji na Općinskom vijeću, trošak koji plaćaju roditelji porast će i do 20 posto. Naime, trenutačno se za poludnevni program vrtića plaća 350 kuna, a cjelodnevni program vrtića i jaslica 675 kuna, dok bi se novom odlukom ta cijena povećala na 400 kuna za poludnevni program, 750 kuna za cjelodnevni vrtićki program te 800 kuna za jaslice. Za posebne programe ranog učenja stranog jezika cijena boravka djece u Dječjem vrtiću Matulji uvećana je za 25 posto u odnosu na cijenu redovnog cjelodnevnog i poludnevnog programa.

– Povećanje troškova koje se predlaže ovom Odlukom odnosi na troškove plaća za četvero djelatnika i to 3 odgajatelja i 1 osoba-tehničko osoblje koji će se zaposliti u područnom vrtiću Veli Brgud. Ekonomska cijena vrtića temeljem važeće Odluke iznosi za cjelodnevni program vrtića i jaslica 2.250 kuna, a za poludnevni program vrtića 1.390 kuna, stoji u obrazloženju odluke koja je dostupna na službenim stranicama Općine Matulji.

Javno savjetovanje traje do 24. srpnja, a sve primjedbe i komentari mogu se uputiti na e-mail adrese drustvene.djelatnosti@matulji.hr i biserka.gadzo@matulji.hr.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!