Odluka o poslovnim prostorima @ OV Matulji

matulji_sm1…nakon pet mjeseci, na dnevnom redu nedavne sjednice Općinskog vijeća Matulja ponovo se našla točka o razmatranju izmjena odluke o poslovnim prostorima, koja je produžila maksimalno trajanje ugovora o zakupu na 10 godina…
…cijena zakupa u novom Zdravstvenom centru iznosit će 50 kuna po kvadratu…

Matulji – Nakon pet mjeseci, na dnevnom redu nedavne sjednice Općinskog vijeća Matulja ponovo se našla točka o razmatranju izmjena odluke o poslovnim prostorima u općinskom vlasništvu.
– Odluka se vraća na Vijeće nakon očitovanja Ureda za državnu upravu Primorsko goranske županije, koje je predložilo da ponovimo glasanje ili da se o odluci izjasni poglavarstvo, poručio je na početku sjednice predsjednik Vijeća Željko Grbac. Naime, ova je odluka već bila izglasana, no ne s potrebnom većinom – od 14 prisutnih vijećnika, odluku je podržalo njih sedam, a prema mišljenju Ureda državne uprave za usvajanje odluke u toj je situaciji bilo potrebno barem osam vijećničkih ruku.
Na ponovnom izjašnjavanju ipak se ”skupila” nužna većina – od 13 vijećnika, odluku je podržalo njih 10, uz tri suzdržana glasa. Bitne promjene koje donosi ova odluka jest činjenica da će sada maksimalno trajanje ugovora o zakupu biti deset godina, umjesto dosadašnjih pet, a usvojena je i cijena zakupnine u Zdravstvenom centru koja iznosi 50 kuna po kvadratu mjesečno.
– Predložili smo da maksimum bude deset godina, a da se on mijenja ovisno o slučaju. Razlog je kako bismo privukli i interes investitora koji planiraju uložiti veća financijska sredstva u uređenje prostora, kako bismo im omogućili dostatan period za povrat sredstava, objasnio je načelnik Mario Ćiković.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!