Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta stupila na snagu – Počinje izdavanje nužnih propusnica

Propusnice se izdaju isključivo za vitalne obiteljske razloge – kao što su briga o djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Zahtjevi će biti odobreni samo ako su opravdani i u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj….

Jedni način borbe protiv virusa je izbjegavanje osobnih kontakata…

Kastav, Opatija, Matulji, Mošćenička Draga – Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta Jedinice lokalne samouprave objavile su podatke vezane uz izdavanje nužnih propusnica.

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, Općina Matulji zadužena je za izdavanje nužnih propusnica za osobe koje moraju napustiti prebivalište iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama. Za dobivanje nužne propusnice možete nam se obratiti na e-mail opcina.matulji@matulji.hr . Mail mora sadržavati ime i prezime i OIB, razlog zašto je potrebna propusnica, na koji period je potrebna (stalno ili samo određeni period), relacija na kojoj će osoba putovati, kontakt telefon i e-mail osobe koja traži propusnicu te ime, prezime i adresa osoba kojima se pruža skrb. Ako zahtjev bude opravdan, u najkraćem roku ćete dobiti e-mail potvrdu koja će vrijediti kao i ona u papirnatoj verziji. Kako očekujemo da prvog dana bude veći broj upita i zahtjeva, molimo vas za strpljenje i razumijevanje. Za sve dodatne informacije nazovite 051274114 od 07.30 do 19.30 sati.

Propusnice za napuštanje mjesta prebivališta za građane Grada Opatije iz obiteljskih razloga (briga o djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština) u nadležnosti je lokalne samouprave te zahtjeve podnesite na miljenko.ujcic@opatija.hr. Zahtjevi će biti odobreni u najkraćem roku. Obavještavamo i da je Stožer civilne zaštite Grada Opatije uveo još jedan telefon u vezi situacije s COVID-19 virusom za sve upite 091 271 8005 – Petar Saničanin

Neuobičajen prizor iz centra Matulja

Stožer CZ Grada Kastva izdavat će potvrde za osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Grada Kastva, a koje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština moraju napustiti područje Grada Kastva. Potrebno je na e-mail: info@kastav.hr dostaviti ime i prezime i adresu osobe koja mora napustiti područje Grada Kastva te ime i prezime i adresu osobe koju mora posjećivati iz vitalnih obiteljskih razloga.

Propusnice za napuštanje mjesta prebivališta za stanovnike Općine Mošćenička Draga iz obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane ili osnovnih potrepština) u nadležnosti je Stožera civilne zaštite Općine Mošćenička Draga. Sve informacije vezano za izdavanje propusnica možete dobiti na broj telefona: 0911682906 ili e-mail: propusnica.mdraga@gmail.com). Obrazac zahtjeva se nalazi na web stranici Općine Mošćenička Draga (dokument uz objavu: Obavijest za stanovnike općine Mošćenička Draga – izdavanje propusnica). Zahtjevi će biti odobreni u najkraćem roku.

Zahtjevi će biti odobreni samo ako su opravdani i u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

error: Content is protected !!