Održan 2. kongres mediteranske kuhinje @ Opatija

a (3)

Na poslovnoj radionici održanoj u opatijskom hotelu 4 Opatijska cvijeta, sudjelovali su brojni izlagači sa svojim autohtonim proizvodima.

a (1)

Opatija – Nakon Napulja u kojem je lani po prvi put održan Kongres mediteranske kuhinje, Opatija je dobila čast da bude domaćin 2. kongresa koji se odvijao posljednja dva dana u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta. II. kongres mediteranske kuhinje, ili skraćeno “Medcooking” svečano je otvoren prekjučer u opatijskoj villi Angiolini.

Na konferenciji u Villi Angiolini, Kongres i programe predstavili su Luisa del Sorbo, voditeljica komunikacija tvrtke By Tourist i glavni organizator Kongresa Mediteranske kuhinje, Fausto Arrighi, konzultant gastro vodiča Michelin, Andrej Barbieri, glavni kuhar restorana Bevanda, Opatija, Paolo Gramaglia, glavni kuhar restorana President s Michelin zvjezdicom u Pompeiima i kulinarski koordinator Kongresa Mediteranske kuhinje, Agostino Iacobucci, glavni kuhar restorana I Portici s Michelin zvjezdicom iz Bologne te predstavnici grada Opatije. Nakon službenog dijela sudionici Kongresa imali su prilike upoznati i autohtone gastrodelicije i namirnice našeg kraja, navode iz TZ grada Opatije.

a (4)

Cilj kongresa je okupiti vrhunske kuhare iz mediteranskih zemalja te njihovim aktivnim sudjelovanjem razmijeniti znanja, te očuvati i promovirati mediteransku gastronomsku tradiciju i namirnice. Dio programa održan je u Lido Bevanda Beach Resortu („Pizzeria Gourmet“ s talijanskim i francuskim pizza majstorima) te restoranima Bevanda i Kukuriku gdje su kuhali vrhunski hrvatski, talijanski i španjolski kuhari. U sklopu kongresa održali su se posebni programi i to poslovna radionica između hrvatskih i talijanskih proizvođača namirnica, njihovih distributera i dobavljača te okrugli stol na kojem su sudjelovati najbolji šefovi kuhinja i predstavnik Michelin vodiča. Na poslovnoj radionici održanoj u opatijskom hotelu 4 Opatijska cvijeta, sudjelovali su brojni izlagači sa svojim autohtonim proizvodima, a cilj je konkretno povezivanje domaćih proizvođača sa inozemnima, te uključivanje njihovih proizvoda na drugim tržištima u restoraterske i hotelijerske ponude.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!