Održan 2. ovosezonski RiMaster u pikadu – Lovranac Luka Jovanović ponovo najbolji

C liga osvajači - Jovanović, Pravdić, Matijašević

C liga osvajači – Jovanović, Pravdić, Matijašević

Najbolji među trećeligašima (16 igrača) ovog je puta bio Luka Jovanović (PK Lovran) ispred drugoplasiranog Dragana Pravdića (PK Sax) te trećeplasiranog Damira Matijaševića (PK Kastav).

Matulji – Prošle subote u organizaciji Pikado kluba ‘999’ iz Crikvenice te suorganizaciji Pikado saveza Primorsko-goranske županije održan je drugi ovosezonski županijski RiMaster turnir u pikadu pod nazivom ‘Crikvenica Open 2015’. Na turniru je nastupilo oko šezdesetak pikadista iz cijele županije, a natjecanje je održano u pet kategorija – Dame, C liga, B liga, Open turnir te DYP parovi.

pikado_2_master_pgz (5)

U predivnom ambijentu hotela ‘Ad Turres’, Crikveničani su uspjeli napraviti pravi mali spektakl od sportske manifestacije koja je iza nas. Unatoč lošem vremenu, odaziv pikadista iz cijele županije bilo je i više nego odličan, a najbolji pokazatelj toga je broj prijavljenih igrača po kategorijama koji je bio gotovo identičan kao i na prvom turniru. RiMaster serija turnira ove godine završit će Pojedinačnim prvenstvom županije gdje će se po 8 najboljih igrača po bodovima iz svake kategorije boriti za titule županijskih prvaka.

U kategoriji dama (9 igračica) ovog se puta na tron popela Nera Troskot (DM Štrige) koja je u finalu svladala Mariju Petričević (Romano Morčić). Treće je mjesto pripalo Zorici Beslać (DM Štrige), koja je i nakon Crikvenice ostala na vodećoj poziciji po RiMaster poretku. Najbolji među trećeligašima (16 igrača) ovog je puta bio Luka Jovanović (PK Lovran) ispred drugoplasiranog Dragana Pravdića (PK Sax) te trećeplasiranog Damira Matijaševića (PK Kastav). Jovanović je osim u trećoj kategoriji gdje je trenutno jedan od najboljih igrača, velik uspjeh napravio i na elitnom Open turniru, gdje u konkurenciji od 28 igrača uspio doći do sjajnog trećeg mjesta.

Majetić, Turković, Šurlina, Žunić, Dukić

Majetić, Turković, Šurlina, Žunić, Dukić

‘Konkurencija u C ligi bila je uglavnom kao i na ostalim turnirima, tako da sam relativno dobro znao kako u igru ulazim protiv kojeg protivnika – naravno bez podcjenjivanja ikoga. U posljednje sam vrijeme u treningu, očekivanja su mi velika i trudim se pokazati da se Poreč i uspjesi od tamo nisu dogodili slučajno! Što se Opena tiče, tu zaista nemam riječi…igrao sam ga najviše zbog iskustva, ali evo i tu me pratila dobra igra. Najviše me od svega razveselila pobjeda protiv jedne velike ličnosti kao što je Dino Tomasini, a ta me pobjeda ujedno i potaknula na daljnji trening i još bolju igru!’ – rekao je Luka, koji već sa svojih 18 godina pokazuje odličnu igru te može konkurirati najboljim igračima u županiji. Jovanović je pobjedom u Crikvenici preuzeo vodstvo RiMaster poretka kod trećeligaša.

U kategoriji drugoligaša (25 igrača) do pobjede je ovog puta došao Paulo Maršanić (PK Formula 1), i to iz repasaža, pobjedivši u velikom i zanimljivom finalu Danka Dukića (PK Nevera). Maršanić je na lijevu stranu ispao već u drugom kolu da bi tada nanizao osam pobjeda zaredom, uključivši i onu najvažniju u finalu gdje je svojeg protivnika dobio dva puta. Time je samo potvrdio svoju odličnu formu ove sezone, a pobjeda ga je dovela do drugog mjesta u ukupnom poretku, odmah iza njegovog klupskog suigrača Alena Sliška koji je i dalje ostao vodeći. Treće je mjesto u Crikvenici pripalo Draženu Senkiću (PK DM).

B liga - Dukić, Maršanić, Senkić

B liga – Dukić, Maršanić, Senkić

Da se vratio na pobjedničke staze, Robert Grubiša (PK Fortuna) pokazao je na zadnjih nekoliko turnira na kojima je nastupio (Matejna Open 2015., Romano Halloween, Lošinj Open +3000 i Crikvenica Open 2015.) te ih sve redom i osvojio. Slavio je i ovog puta u Crikvenici, gdje je u finalu nadigrao Dina Tomasinija (PK Play darts) te pobjedom samo učvrstio prvo mjesto u ukupnom poretku. Do trećeg je mjesta došao već spomenuti Luka Jovanović (PK Lovran).

U kategoriji DYP parova (10 igrača) najboljim se parom pokazao tandem Sandro Žunić/Marko Krstanović. Do drugog su mjesta došli Nera Troskot i Bogdan Đukes, dok su treće mjesto osvojili Marija Petričević i Vojko Turković. Zanimljivo je kako su ovo već drugi zaredom DYP parovi koje je osvojio Sandro Žunić, samo u različitoj kombinaciji.

pikado_2_master_pgz (4)

Ines Brežnjak / PodUčkun.net

error: Content is protected !!