Održan ACI Cup optimist

optimist-icici-sm…trofeji namijenjeni pobjednicima otputovali su u Kostrenu i Crikvenicu…

Ičići – Natjecanje mladih jedriličara ACI Cup Optimist, što ga organizira YC Croatia iz Ičića, održano je prošlog vikenda, po valovitu moru i jugu jačine 15 do 18 čvorova, mladi jedriličari iskazivali su svoje vještine u akvatoriju ispred ACI Marine Ičići.
Na startu se našlo deset Lasera i 55 Optimista iz 10 klubova, odnosno tri županije. Prvog dana odjedrena su tri plova, dok je drugog vladala bonaca, pa se nije moglo jedriti. Za uspjeh regate bilo je dovoljno, za razliku od prošle godine kad nepovoljno vrijeme nije dopustilo održavanje.
Trofeji namijenjeni pobjednicima otputovali su u Kostrenu i Crikvenicu. U klasi Laser 4.7 najuspješniji je bio Frane Grego, član Galeba iz Kostrene. U tri jedrenja dvaput je prvi prošao kroz cilj, a jednom treći. Iza njega plasirani su Anja Hamerlitz, Mateo Pavinčić, Lorenzo Marinčić i Paolo Mavrinčić, svi članovi Opatije. Posebno su nagrađene djevojke Anja Hamerlitz i Petra Minić.
Među brojnim Optimistima najbolje je jedrio Leon Kljuš iz crikveničkog Vala. U tri plova bio je prvi, drugi i treći, a važno je istaknuti da spada u podskupinu najmlađih – U12. Dalje sljede Marko Gačić (Opatija), Andre Venturini (Galeb), Filip Car (Val), Ivan Vlahinić (Vihor, Baška), itd. Posebno su nagrađene tri najuspješnije djevojčice – Karla Šavar, Iva Vlahinić i Leonarda Fugošić. U kategoriji dječaka do 12 godina najbolji je bio Leon Kljuš, sljede ga Krešimir Buneta (Croatia, Opatija) i Leo Stupar (3. maj Rijeka). Među djevojčicama do 12 godina najbolja je bila Leonarda Fugošić (Val Crikvenica), zatim Jana Jeličić (Zagreb) i Tea Manestar (Val).
Ivan Mellor / Novi list / Liburnija.net

error: Content is protected !!