Održan Info dan Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke

info dan osobe invaliditetom rijeka 2017

Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke osnovan je s ciljem razvoja i širenja sporta među osobama s invaliditetom, razvoja sportsko-rekreacijskih aktivnosti osoba s invaliditetom, poticanja vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranja uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, promicanja odgojnih funkcija sporta, poštene igre, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom.

Rijeka – Nedavno je na riječkom Korzu održan Info dan Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS), kada su predstavnici Saveza informirali zainteresirane o radu i aktivnostima Saveza te o ideji i ciljevima navedenog projekta, izlažući i djeleći promotivne materijale.

Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke osnovan je s ciljem razvoja i širenja sporta među osobama s invaliditetom, razvoja sportsko-rekreacijskih aktivnosti osoba s invaliditetom, poticanja vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranja uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, promicanja odgojnih funkcija sporta, poštene igre, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom. Savez trenutno broji 11 članova; sportskih klubova osoba s invaliditetom.

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke partner je na projektu Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS). Naslov i akronimi projekta savršeno sažimaju ideju prema kojoj bi europske obitelji trebale “živjeti” i “osjećati” EWoS kao događaj koji slavi važnost tjelesne aktivnosti, želju za osjećajem povezanosti s drugima, te poticanje na aktivnost.

Sport je odlično sredstvo za psiho-fizički razvoj svih nas, a posebice za djecu s teškoćama u razvoju, kada sport predstavlja mehanizam rane integracije i rehabilitacije. Iz tog razloga, jedan od ciljeva Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Feel Ewos projekta je poticanje djece na bavljenje sportom te omogućavanje svoj djeci što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivne percepcije, senzornih sposobnosti, te razvoj samostalnosti i pomoći u grupi, kao i druženja, veselja i prihvaćanja u društvu.

U sklopu FeEL EwoS projekta u 2016. godini prezentirani su sportovi osoba s invaliditetom – atletika, stolni tenis, plivanje, jahanje i boćanje, a Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke je organizirao i Festival sporta na kojemu je sudjelovalo preko 120 učesnika; polaznika dječjih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola te centara koji su tom prilikom imali mogućnost natjecati se u raznim sportovima. Također, u sklopu projekta, djeca su bila motivirana stvarati likovne i literarne radove na temu sporta.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!