Održan novogodišnji Kup Ičići za juniore u ribolovu sa štapom

novogodisnji_kup_juniorie_2015

Posebnost natjecanja je pokal za najviše žive ribe vraćene u more, a isti je osvojio Teo Hajderaj iz ŠRD Zubatac I., vrativši u more 12 živih riba po završetku natjecanja.

Ičići – Natjecanje u ekipnom i pojedinačnom ribolovu štapom s obale pod nazivom ‘Novogodišnji kup Ičići 2015 za juniore’ održano je jučer, a lovilo se s obalnog puta između mjesta Ičići i Ike kao i svake godine do sada.

– Natjecanje je organizirano u sklopu naše ”Male škole ribolova“. Pozvano je tridesetak udruga koje njeguju rad s podmlatkom odnosno bile su učesnici finala Državnog prvenstva u kategoriji U16. Odazvalo se četrnaest udruga, s 52 natjecatelja. O kvaliteti natjecanja govori i nazočnost pet finalista završnog natjecanja Državnog prvenstva za 2015. godinu među kojima su bila i dva reprezentativca, istaknuli su organizatori.

Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije kategorije do 12 i do 16 godina, a ekipu su sačinjavala dva takmičara do 12 godina i dva takmičara do 16 godina.

– Vrijeme tijekom natjecanja bilo je idealno. Ulov ove godine bio je solidan, manifestacija je uspjela u potpunosti. Prva tri natjecatelja u dobnim skupinama dobila su medalje, a prve tri ekipe pehare i medalje za svoje članove. U kategoriji U12 prvo mjesto osvojio je Mistral Matulja (Zubatac II. Lovran), drugi je bio Teo Hajderaj (Zubatac I. Lovran), a treća Iva Kukuruzović (DSNM Volosko) ujedno i najbolje plasirana djevojka dana. Josip Marković (ŠRK Ičići) bio je prvi u kategoriji U16, na drugo mjesto plasirao se Antonio Smoković (Adria Labin), a na treće Igor Dudaš (Zubatac Poreč). Ekipno prvo mjesto i prelazni trofej osvojila je ekipa je ŠRD Zubatac II. u sastavu Angela Basan, Iris Matulja, Mistral Matulja i Val Matulja. Drugo osvojili su klupski kolege iz ŠRD Zubatac I. – Luka Hajderaj, Tonko Pavičević, Luk Pavičvić i Teo Hajderaj, a treće ekipa ŠRK Ičići – Vedrana Mhaljević, Filp Burazer, Luka Buazer i Josip Burazer.

– Ani Kukuruzović dodijeljen je pehar za najveću ulovljenu ribu (cipal od 235 grama), dok je najmlađi učesnik bio Luka Burazer iz ŠRK Ičići. Posebnost natjecanja je pokal za najviše žive ribe vraćene u more, a isti je osvojio Teo Hajderaj iz ŠRD Zubatac I., vrativši u more 12 živih riba po završetku natjecanja. Sve u svemu od 421 ulovljenih riba spašeno je 213 primjeraka. Svi učesnici dobili su na poklon čokolade i kalendare za 2016. godinu. Nakon lova, vaganja i proglašenja rezultata učesnike sa pratnjom ugostili smo u restoranu ”Kod Ive “ u Ičićima na ručku i zajedničkom druženju kojemu su nazočili predstavnici grada Opatije i Sportskog saveza grada Opatije, dodali su organizatori iz ŠRK Ičići.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net