Održan prijem za najbolje turističke djelatnike nagrađene na Danima hrvatskog turizma

Andrej Barbieri

Andrej Barbieri

Današnjem prijemu nazočili su svi nagrađeni s područja Opatije – kuhar Andrej Barbieri, vlasnik restorana Bevanda i koncesionar plaže Lido Zoran Maržić, i djelatnik TZG Opatije Goran Pavlović.

Opatija – U restoranu Bevanda danas su predstavnici TZG Opatije organizirali primanje za opatijske dobitnike Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada.

Naime, na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, koji su održani u Poreču prošlog vikenda, u Opatiju je otišlo čak pet nagrada u nekoliko kategorija. Tako je u kategoriji ”Najuspješnija destinacija turizma zdravlja“ Opatiji pripalo prvo mjesto ( ispred Malog Lošinja i Krapinskih Toplica), a nagradu je primio gradonačelnik Ivo Dujmić.

Opatija i Rijeka na drugom su mjestu u kategoriji ”Hrvatska 365“ , a u kategoriji ”Plaža godine“ opatijskom Lidu pripalo je drugo mjesto. Andrej Barbieri proglašen je najboljim kuharom u kategoriji ”Čovjek je ključ uspjeha u turizmu – djelatnik godine“.

Plaža Lido osvojila je 2. mjesto

Plaža Lido osvojila je 2. mjesto

Djelatniku TZG Opatije Goranu Pavloviću u istoj je kategoriji sinoć uručena nagrada za djelatnika godine u sastavu turističkih zajednica. Tim povodom svima nagrađenima na ovogodišnjoj manifestaciji DHT-a uručeni su uz zahvalu i prigodni, simbolični pokloni.

Gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je i predsjednik Vijeća TZG Opatije čestitao je svim nagrađenima, istakavši ovom prigodom trud i napore svih djelatnika zaposlenih u sektoru turizma grada, kao što je to učinila danas i Suzi Petričić, direktorica TZG Opatije. Današnjem prijemu nazočili su svi nagrađeni s područja Opatije – kuhar Andrej Barbieri, vlasnik restorana Bevanda i koncesionar plaže Lido Zoran Maržić, i djelatnik TZG Opatije Goran Pavlović.

Dujmić je izrazio i zadovoljstvo što je plaža Lido, uređena ove godine, osvojila nagradu u svojoj kategoriji. Nagrađeni kuhar Andrej Barbieri kroz netom okončani II. kongres Mediteranske kuhinje, čiji je domaćin bila Opatija, upoznao je kulinarsku i zainteresiranu javnost s autohtonom gastro ponudom i načinima pripreme ovdašnjih, mediteranskih namirnica. Opatiji i Rijeci pripalo je drugo mjesto u kategoriji PPS destinacije, a upravo zahvaljujući udruženim naporima i zajedništvu, oba grada mogu i u budućnosti ostvariti značajne rezultate. Direktorica TZG Opatije Petričić navela je da je Opatija ove godine zabilježila svog milijuntog gosta čak mjesec dana ranije no prijašnje godine. Rast turističkih pokazatelja i jačanje te gospodarske aktivnosti u gradu – posljedica je sinergije među svim subjektima turističkog sektora, navela je Petričić.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!