Održan radni sastanak za pripremu turističke sezone


Sastanak je organiziran s ciljem upoznavanja s problemima i aktivnostima svih subjekata turističkog gospodarstva kako bi se unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom.
Opatija – Gradska vrhuška, na čelu s gradonačelnikom, održala je radni sastanak s predstavnicima turističkog gospodarstva grada na temu koordinacije i pripreme aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu
Upoznavši nazočne sa aktivnostima koje poduzima Grad, gradonačelnik Dujmić naglasio je kako je Opatija poznata turistička destinacija koja za svoje uspjehe prima visoke nagrade, ali da Opatija teži biti boljom jer to može. Stoga je i ovaj sastanak organiziran s ciljem upoznavanja s problemima i aktivnostima svih subjekata turističkog gospodarstva kako bi se unaprijedilo upravljanje turističkom destinacijom.
Gradonačelnik Dujmić predložio je osnivanje odbora za upravljanje destinacijom, kao operativnog tijela s primarnim ciljem da se odluke o aktivnostima za pripremu turističke sezone donose koordinirano i brzo.
Prema tom prijedlogu, u odboru bi bili članovi predsjednici uprava hotelskih grupacija u Opatiji, predsjednik Udruženja obrtnika, direktorica TZ grada Opatija, predstavnik Thalassotherapie, te gradonačelnik. Na sastanku je predloženo da u odboru svoje mjesto dobije i predstavnik koji bi zastupao vlasnike malih hotela, a ta je inicijativa prihvaćena. Iz Grada Opatije uputit će se službeni dopis svima navedenima o prijedlogu za osnivanje odbora za upravljanje destinacijom.
Načelnik Policijske postaje Opatija Damir Brnas naglasio je kako TZ Primorsko-goranske županije planira isticati upravo segment visokog stupnja sigurnosti gostiju, te da je potrebno uskladiti aktivnosti u cilju poboljšanja ovog segmenta. Napominje osobito detalje koji se tiču nadzora u hotelima, posebice nužnost ugradnje kvalitetnih sustava video nadzora.
Na ovom sastanku bilo je kvalitetnih prijedloga i rasprava, što potvrđuje nužnost osnivanja odbora za upravljanje destinacijom u Opatiji.
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net