Održan sastanak s predstavnicima Gödöllőa, u pripremi je nova gostujuća izložba

Izložba je zatvorena te je u tijeku povratak vrijednih eksponata u Mađarsku.

Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković održali su radni sastanak s izaslanstvom prijateljskog mađarskog grada Gödöllőa u kojem su bili Csaba Peterfi, šef kabineta gradonačelnika Gödöllőa i Monika Czedly, autorica izložbi “Modni ormar carice Sisi” i “Dobar tek, carice Sisi”, što smo ih imali prilike posjetiti u opatijskoj Švicarskoj vili.

– Iznimno sam sretan što smo uspostavili prijateljske odnose među našim gradovima, koje vežu povijesne spone, a sada, vjerujem, i brojni budući projekti, istaknuo je gradonačelnik Dujmić zahvalivši svima koji su sudjelovali u organiziranju ovih vrlo posjećenih izložbi.

Ujedno, današnji je susret bio prilika za dogovore o organizaciji nove, raskošne gostujuće izložbe koja će biti otvorena u ožujku iduće godine. Za sada, recimo samo da će glavna tema izložbe biti putovanja, i to na tragu povezanosti triju lokacija nekadašnje Austro-Ugarske Monarhije : mađarskog Gödöllőa, austrijskog Bad Ischla i Opatije kao tri mjesta koja su pripadnici carske obitelji rado posjećivali. Izložba će u Opatiji biti postavljena sve do kraja rujna 2021. U nadi kako iduća godina donosi bolje epidemiološke prilike, planirani uzvratni posjet gradonačelnika Dujmića Mađarskoj, koji je trebao biti u rujnu ove godine, odgođen je za bolja vremena.