Održan svečani koncert Spinčićeve muzike

gd_spin_prso_sm…kao gost koncerta Glazbenog društva Spinčići nastupila je grupa Kolaž…
…dirigent prof. Goran Prša obilježio je deset godina rada u Glazbenom društvu Spinčići…

Kastav – Pred prepunom dvoranom Doma braće Matešić na Šporovoj jami, Glazbeno društvo Spinčići održalo je tradicionalni novogodišnji koncert. Uz koncert Interne glazbene škole GD Spinčići, te nastupa Puhačkog orkestra Spinčićeve muzike, kao posebni gosti pridružili su im se članovi grupe Kolaž.
Ovogodišnji koncert bio je u znaku 90. godišnjice rada Spinčićeve muzike, a njime je ujedno obilježeno i deset godina rada dirigenta Puhačkog orkestra Glazbenog društva Spinčići – maestra Gorana Prše.
Koncert je otvoren nastupom Orkestra Interne glazbene škole GD Spinčići koji su ‘zagrijali’ publiku prije nastupa Puhačkog orkestra Spinčićeve muzike, koja je izvela šarolik repertoar – od klasične glazbe, preko modernih uspješnica pa sve do domaćih skladbi.
Podsjetimo, na nedavnoj svečanosti povodom preimenovanja doma, predsjednik Glazbenog društva Spinčići Dean Klanjac podsjetio je da su članovi društva u godini u kojoj su obilježavali 90. obljetnicu uspješnog djelovanja posjetili poljski Baltik, Gdanjsk i Gdyniju, gdje je posljednje počivalište dr. Vlaha. U sklopu svečanosti održana je promocija filma ‘90 let Spinčićeve muziki’ autora Donalda Vukasa, za čije su snimanje članovi Spinčićeve muzike iskoristili brojne arhivske podatke i fotografije, kako bi ispričali pravu priču o devet desetljeća djelovanja svojeg Društva. Isječci iz filma prikazani su u srpnju na vrhuncu proslave 90. godišnjice osnutka Glazbenog društva Spinčići, na svečanom koncertu na Crekvini u sklopu Kastafskog kulturnog leta.
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net