Održan tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran

puhackiLovran – Ove nedjelje je održan tradicionalni novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran. Da je to jedan od većih kulturnih događaja u Lovranu svjedočilo je mnoštvo ljudi koji su sat vremena prije početka koncerta napunili skromno predvorje sa željom da si osiguraju kartu i bolja mjesta za uživanje u spektaklu koji su lovranski puhači pripremili. A kao i svake godine Lovranci su priredili glazbenu kombinaciju modernih hitova, jazz standarda, dobrog starog rocka te splet domaćih pjesama, a sve to skupa zaokružili – Toronjerom!
Pred prepunom dvoranom članovi orkestra predvođeni dirigentom Miodragom Kašićem u preko dva sata programa prezentirali su repertoar koji su uvježbali tijekom jeseni, a finalno dotjerali na “visinskim pripremama” u dvorcu Stara Sušica baš tijekom snježnih dana na Liburniji. Da je vježbanje na -18 stupnjeva i s pola metra snijega oko zgrade bilo uspješno potvrđuju i gromoglasni aplauzi koje su brojni solisti unutar orkestra izmamili iz publike.
Na koncertu su uz članove nastupili i gosti: Josip Forembacher, Makso Pavić, Alba Nacinovich te Silvana i Duško Jeličić, dok je svojim voditeljskim performansom Raul Cech iznenadio ne samo publiku nego i izvođače na sceni.
Višegodišnje iskustvo je i ove godine pokazalo da je lovransko kino pretijesno za broj posjetitelja ovih tradicionalnih koncerata pa se većina nada da će, sad kad sve općine grade ili planiraju izgraditi sportske dvorane – i Lovran dovršiti svoju napola izgrađenu.
Ivan Mellor
Foto: Dolores Kurti / Foto Luigi

error: Content is protected !!