Održan tradicionalni posjet Castelu San Pietro Terme

Grad ima oko 20 tisuća stanovnika. Na svečanoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici još jednom je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo među gradovima i narodima, koje danas u Europskoj uniji dobiva i novo značenje europskog građanstva i naroda sa zajedničkom poviješću i tradicijom, a prijem je za čelnike prijateljskih gradova pripremio gradonačelnik Fausto Tinti.

U delegaciji je bio i Vinko Surina

Castel San Pietro Terme – Izaslanstvo Grada Opatije i triju općina: Lovran, Matulji i Mošćenička Draga proteklog je vikenda boravilo u posjetu prijateljskom talijanskom gradu Castelu San Pietro Terme. S tim je pitoresknim talijanskim gradićem, koji se nalazi nedaleko Bologne tadašnja Skupština općine Opatija pobratimljena još 1983. godine. Nakon što su formirane današnje lokalne samouprave u Hrvatskoj, pobratimstvo je nastavljeno sa sve četiri jedinice Opatijske rivijere.

Od tada svake godine početkom rujna bratski gradovi sudjeluju na ceremoniji obnove prijateljstva gradova, zajedno s njemačkim gradom Bad Salzschlirfomi talijanskim Casolijem. Castel san Pietro Terme, kao što ime i govori, ima razvijen zdravstveni turizam. Grad ima oko 20 tisuća stanovnika. Na svečanoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici još jednom je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo među gradovima i narodima, koje danas u Europskoj uniji dobiva i novo značenje europskog građanstva i naroda sa zajedničkom poviješću i tradicijom, a prijem je za čelnike prijateljskih gradova pripremio gradonačelnik Fausto Tinti.

U sklopu proslave dana grada Castel San Pietro Terme održano je i nekoliko sportsko-zabavnih događaja. Na središnjem gradskom trgu Piazza Venti Settembe održana je 68. povorka svojevrsnih maškaranih grupa s alegorijskim kolima- Sagra Castellana della Braciola, predvođena sportskim jurilicama i oldtimerima.

error: Content is protected !!