Održan turnir u kartama povodom sto godina oštarije @ Kinkela

Liburnija.net: Proglašenje pobjednika turnira @ kinkela, Bregi

Pobjedu je odnio par Bučković – Blečić, drugo mjesto su osvojiii Babić – Šepić, a treće Điđi – Pino. Svaki sučesnik turnira dobio je prikladan poklon u znak 100 godišnjice postojanja oštarije.

Bregi – Povodom stote godišnjice restaurana Kinkela Bregi, ovaj vikend organiziran je Turnir Briškule i Trešete. Inače, turnir po ”domaću“, po ”starinsku“. Igralo se na akuži, na dve dobivene, brišula, trešeta pa onda bela i tako ispadanjem do ukupnog pobjednika turnira. Prijavilo se pedesetak pari, zijalo se, bilo je smeha, cirkusa… ma se je finilo uz ugodno druženje i veliku zakusku organizatora nakon podjela bogatih nagrada pobjednicima. Pobjedu je odnio par Bučković – Blečić, drugo mjesto su osvojiii Babić – Šepić, a treće Điđi – Pino. Svaki sučesnik turnira dobio je prikladan poklon u znak 100 godišnjice postojanja oštarije.

Ovo je jedna od najstarejeh oštarij ovega kraja va koj su krenuli prvi počeci igre va kartah, a pokle je to postala sakidašnja užanca, ”tu je začeta ta igra“. Osin briškuli i trešeti, igrala se i škopa, danas ju retki znaju pa se više ne igra. A danas ako pridete po petke tu ćete nać kumpaniju ka već fanj let prihaja i ne fali nijednega petka karti igrat. Inače, oštarija je ovo leto proslavila 21 leto ”Najvećega Vazmenega turnira“ ki dura po dve šetimani, a odigra se 500-tinjak partidi.

– Ima jedna anegdota ku san petak čula na šanke. Da je jedan pital drugega da ako re zgorun karti igrat? Ma mu se j’ ovaj požalel da nemore aš da gre na momačku a onda mu ovisti govori ”ma ča će ti dragi ti, nebudi žalostan, tr si mlad, ćeš poć lahko kad bude bilo 200 let oštariji“, napomenuli su organizatori, koji se nadaju da će se sad sako leto održavat dva puti turnir va kartah.

Nikola Cvjetović / iburnija.net

error: Content is protected !!