Održan turnir u odbojci na pijesku ”Ičići Open Masters 2016“

Arhiva

Arhiva

U muškoj konkurenciji, po treći put zaredom, zlato su osvojili Slovenci, na čelu s odličnim Pokeršnikom koji je igrao u paru s mladim i perspektivnim Sergejem Drobničem. Kod djevojaka je zlato otišlo u Zagreb Valentini Vrbanc i Dini Bečić, a koje su u finalu uvjerljivo pobijedile Saru Radanović i Samantu Fabris.

Ičići – Na plaži u Ičićima od 12. do 14. kolovoza u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Opatija održan je međunarodni turnir „Ičići Open Masters 2016“. Na turniru je sudjelovalo tridesetak ekipa čija je kvaliteta rezultirala mnogim atraktivnim utakmicama, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Natjecale su se ekipe iz Slovenije, Srbije, Bosne te najviše njih iz Hrvatske.

U muškoj konkurenciji, po treći put zaredom, zlato su osvojili Slovenci, na čelu s odličnim Pokeršnikom koji je igrao u paru s mladim i perspektivnim Sergejem Drobničem. Drugo mjesto je zauzeo naš najuspješniji hrvatski par Filip Silić i Ivan Zeljković. Treće mjesto otišlo je u ruke našem paru Matiji Gracinu i Jegoru Žukovskom, koji su u meču za treće mjesto pobijedili par iz Srbije Miloša Milića i Aleksandra Gavrilova, koji je prvi put nastupio u Hrvatskoj.

Kod djevojaka je zlato otišlo u Zagreb Valentini Vrbanc i Dini Bečić, a koje su u finalu uvjerljivo pobijedile Saru Radanović i Samantu Fabris. Oba para nastupila su i na Poreč Majoru. Borba za treće mjesto vodila se između dvije slovenske ekipe, u kojoj su Nina Kontrec i Mojca Pene pobijedile Tjašu Jančar i Dajanu Lucas.

Prva četiri mjesta osvojila su novčane nagrade u vrijednosti od 20 tisuća kuna, a nagrade su najboljima uručili predsjednica Turističke zajednice Ičići Tatjana Bartolin, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Marina Gašparić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač te izbornik ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Miroslav Aksentijević

– Publika je uživala u atraktivnim mečevima. Ove se godine prijavilo više ekipa iz Primorsko-goranske županije, što smatramo velikim uspjehom te je dokaz da smo ovaj atraktivan sport nakon mnogo godina uspjeli vratiti na Kvarner. Nadamo se da ćemo sljedeće godine igrati u još boljim uvjetima te ističemo mogućnost igranja u večernjim terminima, kazao je predsjednik kluba i direktor turnira Mladen Đorđević te se zahvalio svim sudionicima turnira, Gradu Opatiji na pokroviteljstvu, brojnim sponzorima, kao i Hrvatskom odbojkaškom savezu na podršci.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!