Održana 10. Vela umjetnička delavnica @ Kastav

Ukupni pobjednik 10. Vele umjetničke delavnice je Nikola Nenadić. Kako je već uvriježeno pobjedniku Vele umjetničke delavnice, biti će omogućena samostalna izložba u Kastvu, u Galeriji crkvice sv. Trojice, službenom galerijskom prostoru Republike Hrvatske, a u sklopu programa obilježavanja Jelenine 2013.

Kastav – Deseta po redu Vela umjetnička delavnica koja je jučer, usprkos lošem vremenu, okupila 79 sudionika iz Primorsko-goranske županije, odnosno iz Kastva, Rijeke, Opatije, Matulja, Ičića, Ike, Kostrene, Jurdana, Hreljina, Kraljevice, Viškova, Mošćeničke Drage te čak i sudionika iz Čakovca, Poreča, Buja, Umaga, Pazina, Višnjana ali i iz susjedne nam Italije, iz Trsta.

Članovi stručnog žirija 10. Vele umjetničke delavnice bili su Ervin Dubrović, Branka Arh i Tamara Mataija, dok su o ukusu publike odlučivali Maja Šikić, Branko Kukurin i Dolores Kukurin.

Milan Marin osvojio je nagradu stručnog žirija u kategoriji slikarstvo, grafika, crtež, dok je nagrada stručnog žirija u kategoriji skulptura, dizajn, primjenjena umjetnost pripala Nikoli Nenadiću. nagradu stručnog žirija u kategoriji fotografija osvojio je Zdravko Kopas, a nagradu stručnog žirija u kategoriji ex tempore na temu ”Kastav“ Marinka Premuš. Silvana Konjevoda bila je najbolja po mišljenju publike, a sveukupni pobjednik 10. Vele umjetničke delavnice je Nikola Nenadić.

Manifestacija je održana u organizaciji Grada Kastva, Turističke zajednice grada Kastva i Udruge Kastafsko kulturno leto.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net