VIDEO, FOTO: Održana 2. pusna Girandola

mmOpatija – Druga pusna Girandola održana je danas u tmurnoj Opatiji. Pod naletom kiše, snijega i hladnog vremena ”hrabri” su izašli na opatijsku glavnu ulicu i uživali u povorci. Veprinac, Volosko, Matulji, Lovran izmjenjivali su se natpisi, maškare i alegorijska kola.
– Ovo leto nan vreme ne gre na ruku. Imeli smo 24 maškarane grupe, desetak alegorijskih vozila i oko 500 gledatelja. Ma bitno da je veselo, sopu nan Mustafi, Kantridersi, Daniel Načinović, Bonaca, a celi program vodili su Salpa i Šajo. – rekao je Marko Žele.
Podsjetnik za sutra: 10 sati, opatijska glavna cesta, kreće još jedna Balinjerada. Službeni start je u 12 sati, kreću monopatini, karići (unjuli, dvojke) i Amerikanska vozila – za lepo videt. Nakon Balinjerade, pravac Lovran.
Evo jedne najave. U četvrtak, 11. veljače s početkom u 19 sati održat će se 1. Opatijsko kolektivno kuhanje maneštre. Cjelokupni događaj održat će se u šatoru hotela ”4. Opatijska cvijeta”, maneštru će kuhat poznati Opatijci, a prodavat će se po popularnoj cijeni od 10 kuna. Sav prihod skupljen od prodaje ide u humanitarne svrhe za glazbenu školu Tarla.
No, da puno ne pišemo pogledajte ”brzinsku” foto galeriju koju smo pripremili.
Liburnija.net TV – Opatijska ”disco” Girandola

Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti / Foto Luigi

error: Content is protected !!