Održana godišnja konferencija rotarijanaca Hrvatske @ Opatija

Duško Ćorak

U hotelu ”4 opatijska cvijeta” jučer je održana prva konferencija hrvatskog rotarijanskog Distrikta 1913 od njegova osnivanja u lipnju prošle godine, a dosadašnjeg guvernera Ivu Hušića zamijenio je Duško Ćorak.

Opatija – Duško Ćorak novi je guverner Rotaryja za područje Hrvatske – na jučerašnjoj konferenciji Distrikta 1913 koji okuplja četrdesetak Rotary klubova iz čitave naše zemlje, primio je svečani lanac iz ruku dosadašnjeg guvernera Ive Husića. Za svoj humanitarni rad, Husić je na konferenciji u Grand hotelu ”4 opatijska cvijeta” nagrađen nagradom ”Paul Hariss”.

Osim radnog dijela konferencije koju su organizirali Rotary Club Rijeka, Rotary Club Sveti Vid i Rotary Club Opatija, hrvatski su rotarijanci na štandu na Slatini predstavili i humanitarne projekte koji su trenutačno glavni fokus rada ove organizacije.

– Mandat guvernera distrikta je jednogodišnji, a u tom razdoblju on predstavlja sponu između hrvatskih klubova, kojih ima 43 te okupljaju preko 1100 rotarijanaca, te središnjeg tijela Rotary International, najveće svjetske humanitarne organizacije koja okuplja preko 1.2 milijuna članova diljem planeta. Ova organizacija dala je nemjerljiv doprinos svjetskom miru svojim inicijativama za osnivanjem Ujedinjenih naroda i UNESCO-a, kao i aktualnim vodećim projektom za iskorjenjivanjem dječje paralize. Na lokalnoj razini imamo nekoliko značajnih projekata kao što je razminiravanje Hrvatske, ili projekt “Korak u život” putem kojega omogućavamo besplatno školovanje djeci bez roditeljske skrbi, kazao je novi guverner Duško Ćorak.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!