Održana javna rasprava o autocesti A8 @ Opatija

plan_autocesta_a8_sm…kako će izgledati buduća autocesta, te gdje će sve biti čvorovi za izlaz s iste, možete provjeriti u nastavku teksta…
…javna rasprava otvorena je do 15. travnja, dok se uvid u Studiju može obaviti u Gradu Opatiji ili u prostoru Općine Matulji…

Opatija – U opatijskoj Gradskoj vijećnici, jučer je održano javno izlaganje studije o utjecaju na okoliš zahvata za autocestu A8, odnosno dionicu Rogovići – Matulji koje su zainteresiranim građanima predstavili Aleksa Ladavac – zamjenik generalnog direktora Bina Istre, Aleksandar Anzur – član uprave Bina Istra, predstavnik Grada Opatije te ostalih subjekata uključenih u projekt.
Sudeći po popunjenosti vijećnice, među stanovništvom vlada veliko zanimanje o investicijama na navedenoj trasi, kao i mnoge druge stvari koje su javno iznijeli. Radovi na budućoj autocesti koja će biti izgrađena u punom profilu počinju krajem 2012. godine, a osim četiri prometne trake, probiti će se i druga cijev tunela Učka, te izgraditi novi prometni čvorovi – Veprinac, Frančići, Kolavići i Matulji.
– Ovo je jedna od najbitnijih investicija za Grad Opatiju, kao i širu okolicu, a naša najveća želja je da se prilikom izgradnje autoceste isprave nepravilnosti s kojim se suočavamo već tridesetak godina na postojećoj prometnici. Mnoga mjesta duž trase ostala su odsječena, što većem djelu stanovništva stvara velike teškoće. Također, iznijeli smo i neke primjedbe, koje ćemo uputiti i u pismenom obliku, a nadamo se da će sve jedinice lokalne samouprave zauzeti se za svoje mještane, i na taj način izbjeći sve stvari koje se u ovoj fazi mogu izbjeći, kazao nam je Igor Puž, predsjednik MO Veprinac – Učka.

Liburnija.net: Buduća trasa autoceste A8 s ulazno/izlaznim čvorištima @ Liburnija

Liburnija.net: Buduća trasa autoceste A8 s ulazno/izlaznim čvorištima @ Liburnija


U tijeku je javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš zahvata za autocestu A8, odnosno dionicu Rogovići – Matulji, koja će potrajati sve do 15. travnja. Tijekom javne rasprave, uvid u Studiju može se obaviti u Gradu Opatiji, prizemno, svakog radnog dana od 8 do 16 sati, ili u prostoru Općine Matulji, radnim danom od 7 i 30 do 15 i 30 sati.
Osim usmenim putem, primjedbe i prijedlozi mogu se upisivati u knjigu primjedbi na mjestu uvida do zaključivanja javnog uvida ili se u pisanom obliku mogu dostaviti Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša, Rijeka, Riva 10. Primjedbe i prijedlozi koji ne budu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi izvješća o javnoj raspravi, stoji u pozivu za javnu raspravu.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Javna rasprava o utjecaju na okoliš autoceste A8 @ Matulji, Opatija
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net