Održana komemoracija za Gorana Brajkovića – ‘Bio si naš kvarnerski Maradona’

goran_brajkovic_komemoracija_hnk_rijeka

– Goran je za nas bio nešto posebno, posebice navijače iz liburnijskog kraja. Bili smo ponosni na njega kada je prešao iz Opatije u Rijeku. Ne pamtim da je prošla sezona nakon koje nismo prepričavali barem nekoliko anegdota o njemu. Goran nije otišao i uvijek će biti dio nas, rekao je Denis Povh, tajnik KN Armada.

Rijeka – U press centru Stadiona Kantrida održana je komemoracija za Gorana Brajkovića, bivšeg nogometaša HNK Rijeka i hrvatske reprezentacije, koji je tragično poginuo u nedjelju. Komemoraciji je prisustvovala Goranova obitelj, prijatelji i poznanici… Press centar bio je ispunjen do kraja, Goran je ostavio dubok trag u životima mnogih ljudi.

– Velika mi je čast da mogu reći nekoliko riječi o Goranu koji je sudjelovao u najvećim uspjesima Rijeke. Svaki igrač koji obuče dres Rijeke je na neki način legenda kluba jer je mnogima to san, a Goran ga je obukao više od 130 puta. Odnos prema Goranu proteklih dana pokazuje koliki je trag ostavio. Ovom prilikom obitelji prenosim sućut Hrvatskog nogometnog saveza te predsjednika Rijeke Damira Miškovića – rekao je Vlado Čohar, direktor HNK-a Rijeka.

Prisutnima se obratio i Robert Perčić, predsjednik NK-a Opatija.

– Teško mi je o Goranu govoriti samo kao o igraču i treneru, bio je puno više od toga. Bio je naš prijatelj. Sa smiješkom na licu prolazio je kroz sve prilike u životu. Njegov zagonetni smiješak uvijek je bio tu, da napravi neku spačku da se svi nasmijemo. Svi koji smo se družili s njim osjetili smo tu njegovu dobronamjernu zaigranost. Na njega se nismo mogli ljutiti, mogli smo ga samo voljeti. Radio je što je volio i uživao u tome. Postao je nogometaš Rijeke i reprezentativac Hrvatske. Nije zaboravio otkud je došao, kao ni na svoje prijatelje. Volio je pobjeđivati, bez obzira da li je igrao na šljaci ili je zabio važan gol u prvoligaškoj utakmici. Bio je pristupačan, izravan sa svima, pričao je uvijek iz srca. Ono što je mislio to je i rekao, ono što je htio to je i napravio. Još jednom hvala ti na lijepim trenucima i svemu što si nam dao u proteklim godinama. Nogometni put počeo si u Opatiji, tu si ga i završio i uvijek ćeš ostati dio nas – rekao je Robert Perčić.

Igor Tkalčević, trener u Školi nogometa HNK Rijeka i Goranov suigrač uručio je supruzi Marini dres s brojem sedam u kojem su pioniri Rijeke u nedjelju osvojili Memorijal Egon Polić.

– Bio si i ostao pozitivan i tako ćemo te pamtiti. Pamtit ćemo te na terenu i van njega, nikad te nećemo zaboraviti. Goran na ništa nije gledao negativno. Znam koliko je volio bijeli dres. On je naš kvarnerski Maradona i kao takvog ga trebamo pamtiti – rekao je Igor Tkalčević.

Prisutnima se obratio i Denis Povh, tajnik KN Armada.

– Goran je za nas bio nešto posebno, posebice navijače iz liburnijskog kraja. Bili smo ponosni na njega kada je prešao iz Opatije u Rijeku. Ne pamtim da je prošla sezona nakon koje nismo prepričavali barem nekoliko anegdota o njemu. Goran nije otišao i uvijek će biti dio nas – rekao je Denis Povh.

I. M. /HNK Rijeka / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net