Održana manifestacija Noć knjige @ Opatija

Liburnija.net: Noć knjige 2013. @ Opatija

Liburnija.net: Noć knjige 2013. @ Opatija

Dvoje mladih autora – Tea Kružić i Davor Škreblin – predstavilo je svoje knjige pred publikom od oko dvadesetak ljudi, a nakon službenog dijela, nastavljeno je i neformalno druženje.

Opatija – Pjesnikinja Tea Kružić i poduzetnik Davor Škreblin bili su glavni ”gosti večeri” na manifestaciji Noć knjiga koja je u utorak navečer održana u opatijskoj knjižnici, paralelno sa stotinjak gradova i općina u čitavoj Hrvatskoj. Sam dan vezuje se uz Svjetski dan knjige koji se obilježava 23. travnja te Dan hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja, a organiziraju ju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, udruga Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info s ciljem popularizacije čitanja, autorstava i autorskih prava.

Dvoje mladih autora predstavilo je svoje knjige pred publikom od oko dvadesetak ljudi, a nakon službenog dijela, nastavljeno je i neformalno druženje.

– Knjiga ”Upravljanje vremenom” namijenjena je menadžerima, ali i širokoj publici, odnosno svima koji žele efikasnije i efektivnije gospodariti tim dragocjenim resursom. Ona se temelji na teorijskom, ali i istraživačkom radu, odnosno istraživanju koje je provedeno među menadžerima u Hrvatskoj, s ciljem identificiranja najvećih ”kradljivaca vremena” kao što su telefon, e-mail ili papirologija, kazao je Škreblin o svojoj knjizi.

Tea Kružić stigla je u društvu svoje prijateljice Petre Kožar, koja joj se pridružila u javnom nastupu.

– Dugo vremena bavim se pisanjem poezije, još od djetinjstva, a lani sam izdala svoju prvu zbirku pjesama nazvanu ”Ornament”. Tada sam primjena u Društvo hrvatskih književnika, ogranak Rijeka, koji danas ovdje i predstavljam, a uz pjesme iz te knjige predstavit ću i neke nove radove. Samnom je i Petra Kožar, mlada spisateljica kojoj je ovo prvi javni nastup, a koja će pročitati nekoliko svojih kratkih priča, objasnila je Kružić.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net