Održana Noćna Rika Carmen Sylva – Najbrži trkači savladali 7,8 km i 300 m uspona za 40 minuta

Održana Noćna Rika Carmen Sylva – Najbrži trkači savladali 7,8 km i 300 m uspona za 40 minuta

ARHIVA

Noćne Rike imaju i svoju humanitarnu notu, pa će prikupljene donacije trkača biti donirane potrebitima.

Opatija – Serijal zajedničkih druženja zaljubljenika u noćno trčanje kojeg organizira SRK Rika, nastavljen je ove srijede na opatijskoj Šetnici Carmen Sylva. Vrijeme za noćno trčanje pod čeonim lampama bilo je idealno i 30-tak trkača moglo je uživati u stazama koje prolaze opatijskim zaleđem s kojih se Rijeka vidi kao na dlanu.

Staza opatijske Noćne Rike počela je i završila na ovoj poznatoj opatijskoj šetnici koja noću ipak ostavlja drukčiji dojam na šetače/trkače. S Carmen Sylve, staza je sudionike odvela preko Opatijske planinarske obilaznice prema Slavićima. Potom prema planinarskom putu koji povezuje Opatiju i Veprinac, zatim nazad prema Šetnici Carmen Sylve gdje je bio i cilj trčanja.

Iako se radi o stazi s 300 metara uspona, čija je dužina gotovo osam kilometara, najbržima je trebalo svega 40-tak minuta od starta do cilja.

Neovisno o svojoj fizičkoj spremi, svi sudionici uspješno su odradili još jedan zajednički noćni trening koje već godinama organizira SRK Rika. Osim toga, Noćne Rike imaju i svoju humanitarnu notu, pa će prikupljene donacije trkača biti donirane potrebitima.