Održana prezentacija rezultata Lokalnog programa za mlade Grada Opatije – Pobjednica Sandra Ružić s projektom Regata

Na ovogodišnji natječaj OKiZA 2019. – Opatijska kultura i zeleni aktivizam prispjela su 22 kreativna projekta, u finale je ušlo nih 10, a pobjednica je Sandra Ružić s projektom Regata….

Opatija – Jučer je u Centru Gervais održana prezentacija rezultata projekta „Lokalni program za mlade Grada Opatije – LPZM – #lpzmGOPT“. Prezentacija je održana u sklopu programa OKiZA 2019 / Opatijska kultura i zeleni aktivizam. Prezentaciji jsu prisustvovala zamjenica gradonačelnika Vera Aničić, predsjednica Savjeta mladih Grada Opatije Sara Sušanj, predsjednica Udruge Žmergo Diana Kovačić te zainteresirani mladi te predstavnici udruga i ustanova.

Grad Opatija dobio je financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 55.000 kuna za projekt „Lokalni program za mlade Grada Opatije – LPZM – #lpzmGOPT“ na temelju prijave na poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu. Projekt se provodio u partnerstvu s Udrugom Žmergo te u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije.

Cilj projekta bio je informiranje, osnaživanje i uključivanje čim većeg broja mladih, i relevantnih dionika u lokalnoj zajednici u daljnje procese vezane za doneseni Lokalni program za mlade te upoznavanje s donesenim dokumentom i mjerama usmjerenim potrebama mladih.

U sklopu projekta provedena je kampanja za uključivanje u javno savjetovanje o prijedlogu Lokalnog programa za mlade 2018.-2021. koji je usvojen na sjednici Gradskog vijeća u siječnju ove godine. Zatim je održana edukacija o aktivnom sudjelovanju mladih u donošenju odluka i politikama za mlade za članove Savjeta mladih, učenička vijeća srednjih škola, predstavnike udruga i ustanova. Tiskana je publikacija Lokalnog programa za mlade te su održane prezentacije Lokalnog programa u četiri srednje škole na području Grada Opatije, kao i promocija tiskane publikacije Lokanog programa za mlade.Također, izrađen je akcijski plan za provedbu Lokalnog programa za 2019. godinu.

Inače, na ovogodišnji natječaj OKiZA 2019. – Opatijska kultura i zeleni aktivizam prispjela su 22 kreativna projekta, u finale je ušlo nih 10, a pobjednica je Sandra Ružić s projektom Regata. Riječ je o izradi skulpture od recikliranog drvenog materijala. Ovaj je natječaj platforma za promoviranje kulture, održivog razvoja i turizma te »zero waste« koncepta življenja i organiziranja manifestacija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net