Održana prva e-sjednica: Opatijski vijećnici jednoglasno prihvatili prijedloge mjera za pomoć gospodarstvu

Održana prva e-sjednica: Opatijski vijećnici jednoglasno prihvatili prijedloge mjera za pomoć gospodarstvu

Za trenutnu situaciju nevjerojatan prizor - Vijećnici sjede jedan do drugog...

Donesena je Odluka kojom se  korisnici gradskih prostora koji su obustavili obavljanje djelatnosti oslobađaju od obveze plaćanja komunalne naknade, spomeničke rente i mjesečne zakupnine za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom.

Opatija – Uspješno je održana prva e-sjednica u povijesti Grada Opatije. Od 17 vijećnika sjednici se odazvalo njih 16, koji su jednoglasno podržali prijedloge upućenih mjera.

Dakle, donesena je Odluka kojom se  oslobađaju od obveze plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom, svi poduzetnici koji su obustavili obavljanje poslovne djelatnosti, zatim odluka o privremenoj obustavi plaćanja spomeničke rente za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom svim poduzetnicima – obveznicima iste, a koji su bili prisiljeni obustaviti obavljanje djelatnosti te odluka o oslobađanju od obveze plaćanja mjesečne zakupnine za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusom svim korisnicima gradskih prostora koji su obustavili obavljanje djelatnosti.

Pod pretpostavkom da cijela ova situacija potraje tri mjeseca te bi mjere imale sveukupni financijski utjecaj na proračun u vrijednosti od 7.400.000,00 kn.

— Drago mi je da je ova povijesna prva e-sjednica uspjela te da su svi vijećnici itekako shvatili ozbiljnost situacije te prihvatili način izjašnjavanja putem elektroničke pošte. Ono što je također bitno naglasiti je i to da nije bilo primjedaba, a ni amandmana na donesene odluke koje predstavljaju mjere za pomoć gospodarstvu Grada Opatije, a nisu u ovlasti gradonačelnika. Iako ima još raznih ideja kako bi se dodatno moglo pomoći gospodarstvu, a i građanima našeg Grada pripreme ovih mjera smo maksimalno radi hitnoće donošenja istih prepustili gradskim službama koje najbolje poznaju propise te koji najbolje mogu utvrditi da li je nešto zakonito, a i u skladu s proračunskim mogućnostima Grada Opatije. Sve naše prijedloge mjera pomoći gospodarstvu i građanima ćemo i ubuduće nastojati usuglasiti preko gradskih službi s gradonačelnikom kako bi nastojali imati jedinstveni stav, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin.

error: Content is protected !!