Održana redovita skupština ŠSGO @ Vila Antonio

Sve točke dnevnog reda, uključujući i najinteresantniju, financijsko izvješće za 2011.g kojeg je podnio Franjo Dobrila, predsjednik ŠSGO do rujna prošle godine, usvojene su ili jednoglasno ili s jednim do dva glasa uzdržanih. Usvojeno je izvješće Nadzornog odbora, Stegovne komisije, prvi rebalans proračuna za 2012.g (prosječno umanjenje u stavci natjecanja za 15 % proporcionalno svim klubovima), rebalans plana ŠSGO.

Opatija – Redovna godišnja Skupština Športskog saveza Grada Opatije (ŠSGO), s obimnim dnevnim redom (čak 15 točaka) održana je jučer u Villi Antonio.

Skupština je sazvana u neuobičajenom terminu, no udovoljeno je želji nekoliko predstavnika klubova koji su na prethodnoj Skupštini tražili da se o financijskom izvješću za 2011.g raspravlja na proljeće, a ne pred Novu godinu, kako je to bila dosadašnja praksa. Skupštini je nazočio 31 predstavnik od ukupno 38 klubova, članica ŠSGO, od čega 5 predstavnika, sukladno Statutu, nije imalo pravo glasa.

Sve točke dnevnog reda, uključujući i najinteresantniju, financijsko izvješće za 2011.g kojeg je podnio Franjo Dobrila, predsjednik ŠSGO do rujna prošle godine, usvojene su ili jednoglasno ili s jednim do dva glasa uzdržanih. Pa je osim već spomenutog financijskog izvješća za 2011.g usvojeno izvješće Nadzornog odbora, Stegovne komisije, prvi rebalans proračuna za 2012.g (prosječno umanjenje u stavci natjecanja za 15 % proporcionalno svim klubovima), rebalans plana ŠSGO. Također, imenovan je novi član Stegovne komisije (prof. Denis Prijić), nova članica (Višnja Hrmić zamjena za Odiseja Kurelića) Komisije za vrhunski sport i na kraju donesena odluka o isključenju Fly sailing cluba obzirom da je klub promijenio sjedište i više ne djeluje na području Grada Opatije.

Jedina točka dnevnog reda koja je pokrenula nešto veću raspravu bila je točka tj. tema koja je, kao posljednja, 15-ta uvrštena na samoj Skupštini, dopis Grada Opatije o skorašnjem isteku 10-godišnjih ugovora (2013. g) prema kojima je Grad Opatija nekim sportskim klubovima (nogomet, vaterpolo, boćanje…) dao na upravljanje sportske objekte. U raspravi je sudjelovalo veći broj delegata tj. predstavnika klubova, koji su o spomenutoj tematici imali vrlo različite stavove. U narednom periodu izrečene stavove Izvršni odbor će proanalizirati te nakon razmatranja svih prijedloga i sugestija, kao stav ŠSGO proslijediti u Grad.

Po završetku Skupštine, predsjednik ŠSGO, Fernando Kirigin, koji je i vodio Skupštinu najavio je skorašnje (jesenske) aktivnosti i zamolio klubove, članice ŠSGO, da za rujan pripreme zahtjeve za sufinanciranje za 2013.g.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net