Održana regata tradicijskih barki na jedra @ Mošćenička Draga

lovran_jedra_sm…na jučerašnjoj regati sudjelovale su 33 barke iz Istre i Kvarnera te otoka…
…Marinina se završava danas koncertom i velikim vatrometom na rivi…

Mošćenička Draga – Trideset i tri barke, među kojima i primjerci stari i do stotinu godina, sudjelovali su jučer na 3. regati i smotri tradicijskih barki na jedra, što se održala u sklopu proslave ”Marinine”.
regata2
Sudionici su uglavnom stigli iz Istre, s otoka te kvarnerske obale, a svojim su jedrima na jedno poslijepodne zabijelili more ispred draškog porta te pružili nezaboravan prizor brojnim domaćim promatračima i turistima.
– Dvije osnovne ideje stoje iza ove smotre i regate koja je doživjela svoje treće izdanje – prva je očuvanje i revitalizacija pomorske, brodograditeljske i ribarske baštine ovog kraja, a s njom je sinergijski povezana i ideja o turističkoj valorizaciji naše povijesti i tradicije, kazao je Robert Mohović iz Katedre Čakvaskog sabora Mošćeničke Drage, koja zajedno s Općinom i Turističkom zajednicom organizira ovaj događaj.
U sklopu jučerašnjeg događaja otvorena je i izložba fotografija tematski vezanih uz pomorstvo i draški porat, a dan je zaključen druženjem i malom ribarskom feštom uz podjelu priznanja najuspješnijim ”moreplovcima”. Fešta povodom ”Marinine” zaključit će se večeras nastupom grupe Walter Neugebauer & The Cadillacs i vatrometom na rivi.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!