Održana tradicionalna regata ‘Lovran 2013’

Arhiva: Lovranska regata

Arhiva: Lovranska regata

Trinaesta regata po jakoj buri snage od 10 do 18 čvorova na regatnom polju ispred Lovrana okupila je 108 mladih jedriličara koji su uspješno odjedrili pet planiranih regata.

Lovran – Marko Gačić iz Jedriličarskog kluba ‘Opatija’ pobjednik je najbrojnije klase optimist u dvodnevnoj, tradicionalnoj regati ‘Lovran 2013’ što je održana u organizaciji domaćeg JK ‘Istra’. Trinaesta regata po jakoj buri snage od 10 do 18 čvorova na regatnom polju ispred Lovrana okupila je 108 mladih jedriličara koji su uspješno odjedrili pet planiranih regata.

Gačić je u konkurenciji 83 natjecatelja slavio ispred drugoplasiranog Leona Kljuša iz crikveničkog JD ‘Val’ i trećeplasiranog Jana Jeličića iz YC ‘Zagreb’. U ovoj klasi u natjecanju dječaka do 12 godina najbolji je bio Tomas Hamerlitz iz JK ‘Opatija’ dok je među djevojčicama do 12 godina prvo mjesto je osvojila Ursula Balas iz crikveničkog ‘Vala’.

U klasi laser 4.7 nastupilo je 18 jedriličara, a pobjednik je Paolo Mavrinčić (Opatija) ispred jedriličara iz porečkog ‘Horizonta’ Mikele Rušnjaka i Mateje Rapića.

U natjecanju jedriličara klase laser radial nastupilo je sedam jedriličara, a najuspješniji je bio Filip Baričević iz kostrenskog JK Galeb, drugi Mateo Pavinčić (Opatija) i treći Maks Vrščaj (WSC Černomelj).

Natjecanje je završeno podjelom prigodnih pokala najuspješnijima u lovranskoj lučici, a održano je pod pokroviteljstvom Općine Lovran, Turističke zajednice Općine Lovran i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. Sudjelovali su natjecatelji iz 19 jedriličarskih klubova Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Ivan Mellor / Novi list / PodUČkun.net

error: Content is protected !!