Održane dvije radionice o spolno prenosivim bolestima

predavanje_prenosivo_sm…cilj radionica bio je suzbijanje predrasuda s kojima u doticaj dolaze učenici srednjih škola…
…potreba za ovakvim radionicama, predavanjima i općenito znanjima vezanim uz ovu temu, među navedenom populacijom je iznimno velika…

Opatija – Tijekom proteklog mjeseca Savjet mladih Grada Opatije je, u suradnji s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, podružnica Rijeka, organizirao radionice o spolno prenosivim bolestima za više od stotinu učenika svih razreda opatijske Gimnazije Eugena Kumičića.
Cilj radionica bio je suzbijanje predrasuda s kojima u doticaj dolaze učenici srednjih škola i upućivanje na ozbiljne probleme koje proizlaze iz stupanja u seksualne odnose kroz predavanja o spolno prenosivim bolestima poput HPV infekcije, genitalnog herpesa, klamidije, sifilisa, gonoreje, genitalne kandidoze, HIV, hepatitisa B i C.
Potreba za ovakvim radionicama, predavanjima i općenito znanjima vezanim uz ovu temu, među navedenom populacijom je iznimno velika, a provedba je bila naročito uspješna, obzirom da su ju realizirali mladi za mlade, odnosno studenti medicine za učenike. Savjet mladih Grada Opatije je u svojem planu rada za 2011. godinu, kao jedan od prioriteta, predvidio temu zdravlje mladih unutar koje su jedan od gorućih problema – spolno prenosive bolesti. U ožujku se planiraju održati radionice za učenike ostalih opatijskih srednjih škola.
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!