Održano predstavljanje boćanja za osobe s invaliditetom @ Rijeka

bocanje_osobe_s_invaliditetom_trsat_01

U sklopu svih aktivnosti, mlada članica Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “PULAC” Dora Brnić, pročitala je svoju dojmljivu pjesmu o boćanju, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Na susetu su volontirali učenici Medicinske škole u Rijeci koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji susreta.

Rijeka – U organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “PULAC”, prošle subote u Dvorani mladosti, održano je predstavljanje boćanja za osobe s invaliditetom, u sklopu Europskog tjedna sporta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS).

Dušica Kailer, tajnica Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “PULAC” istaknula je prednosti boćanja za osobe s invaliditetom, stavljajući naglasak na razvoj i očuvanje motoričkih sposobnosti te na socijalizaciju koja je omogućena kroz ovaj sport, što uključuje i razna putovanja. S tim u vezi, ovom su susretu u Rijeci nazočili i prijatelji Boćarskog kluba osoba s invaliditetom “PULAC”
– članovi boćarskih klubova iz Pule, Đakova, Velike gorice, Osijeka, Slavonskog brod, Požege, Varaždina i Zagreba. Radi pozitivnog utjecaja na psihomotoričke mogućnosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, ovim se sportom počinju baviti već djeca u ranoj predškolskoj dobi, a mogu se baviti njime cijeloga života. Upravo stoga kroz aktivnosti boćanja obuhvaćene su sve dobne skupine.

U sklopu boćarskog susreta organiziran je turnir u kojemu su izjednačene mogućnosti svih te su boćali sportaši, roditelji, treneri, predstavnici Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko goranske županije te ostali prijatelji i uzvanici.

Predstavljanje boćanja za osobe s invaliditetom dio je Europskog tjedna sporta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net