Održano prvo kolo Male lige u trčanju @ Opatija

rival_trcanje_2011-1…ove godine na prvom kolu nastupio je 131 natjecatelj i natjecateljica iz 16 osnovnih škola Rijeke, Opatije, Kastva, Čavli, Delnica i Matulja…
…u ukupnom poretku škola, nakon prvog kola najbrža škola je OŠ ‘‘Čavle’‘ sa osvojenih 244 boda, dok su na drugom i trećem mjestu OŠ ‘‘Srdoči’‘ sa 112 bodova i OŠ ‘‘N. Tesla’‘ sa 111 bodova…

Opatija – Pod motom ”Veži i kreni”, u subotu, 2. travnja, sa početkom u 10 sati, na kupalištu Slatina u Opatiji, startalo je prvo kolo Male lige – velikog natjecanja osnovnih škola u trčanju, koju organizira Triatlon klub Rival iz Rijeke, s ciljem poticanja međuškolskih natjecanja djece.
Mala liga svake je godine sve popularnija među osnovnoškolcima, što potvrđuje činjenica da je na prvom kolu pretprošlogodišnje Male lige nastupalo 33 djece, prošlogodišnjem 65, a ove godine na prvom kolu nastupio je 131 natjecatelj i natjecateljica iz 16 osnovnih škola Rijeke, Opatije, Kastva, Čavli, Delnica i Matulja.
Tradicionalno, najbrojniji su bili učenici riječkih osnovnih škola ‘‘Srdoči’‘ i ‘‘N. Tesla’‘, te OŠ ‘‘Čavle’‘ iz Čavli. Iako je rano za govoriti o pobjednicima, jer nas očekaju još četiri kola lige, zbog spomenute dobre organizacije i brojnosti njihovih učenika, ove škole će bit sigurno opasni favoriti za vodeća mjesta u poretku Najbržih škola, kao i njihovi učenici u individualnom poretku djevojčica i dječaka u kategorijama od prvih do osmih razreda.
U kategoriji ‘‘A’‘, učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica najbolja je bila Nika Radošević iz OŠ ‘‘Srdoči’‘, a odmah iza nje, za samo par stotinki zaostajanja, u cilj je utrčala Nikolina Buha, također, iz OŠ ‘‘Srdoči’‘ i Petra Mavrinac iz OŠ ‘‘Čavle’‘. Od dječaka najbolji je bio Fran Šarić iz OŠ ‘‘Čavle’‘, drugi je bio Ivan Margetić isto iz OŠ ‘‘Čavle’‘, a treće mjesto zauzeo je Saša Vučić iz OŠ ‘‘Zamet’‘ Rijeka.
Konkurencija u kategoriji ‘‘B”, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, bila je najžeća, jer je u ovoj kategoriji nastupilo najviše djevojčica i dječaka. Od djevojčica najbolja je bila izvrsna Dorotea Čargonja iz OŠ ‘‘Čavle’‘, druga Matea Buha iz OŠ ‘‘Srdoči’‘, dok je treće mjesto pripalo Nikolini Samarnija iz OŠ ‘‘Srdoči’‘. Od dječaka najbolji je Pjeter Nua iz OŠ ‘‘Dolac’‘ Rijeka, drugo mjesto zauzeo je Luka Vukušić iz OŠ ‘‘Čavle’‘, a jako dobro treće mjesto pripalo je Jakovu Hladiki iz OŠ ‘‘Čavle’‘.

Liburnija.net: Mali takmičari na Slatini @ Opatija

Liburnija.net: Mali takmičari na Slatini @ Opatija


U kategoriji ‘‘C’‘, učenika petih i šestih razreda OŠ-a, većih iznenađenja, u odnosu na lani, makar u ovom prvom kolu, nije bilo. Naime i ove godine, za sada, u ovoj kategoriji briljiraju Paula Tepuš, Lucija Petrović, Matea Jakovac i Dominik Đeke. Paula Tepuš iz OŠ ‘‘Nikola Tesla’‘ zauzela je prvo mjesto, Lucija Petrović iz OŠ ‘‘Brajda’‘ drugo i Mateaa Jakovac iz OŠ ‘‘Ivan Goran Kovačić’‘ Delnice treće. Iako se cijelo vrijeme pribojavaio da će utrku loše završiti, a čak je razmišljao i o odustajanju, Dominik Đeke, usprkos problemu sa nogom, uspio je odlično otrčati utku, zauzevši prvo mjesto u kategoriji, a iza njega, sa vrlo malim zaostajanjem, drugi je u cilj utrčao Matko Mrakovčić iz OŠ ‘‘Brajda’‘ i treći Mateo Sabotinčić iz OŠ ‘‘R.K. Jeretova’‘ Opatija.
rival_trcanje_2011-2
U kategoriji ‘‘D’‘, učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, od djevojčica najbrža je bila Petra Srića iz OŠ ‘‘Čavle’‘, ispred drugoplasirane Antonie Zaharije iz OŠ ‘‘Čavle’‘ i trećeplasirane Nike Begić iz OŠ ‘‘Milan Brozović’‘ Kastav. Od dječaka pobjedu je odnio odličan trkač, koji se na Maloj ligi pojavljuje prvi puta, Josip Jančić iz OŠ ‘‘Gornja Vežica’‘ Rijeka, dok je drugo mjesto zauzeo Trojan Maloku iz OŠ ‘‘Nikola Tesla’‘ i treći Edi Čargonja iz OŠ ‘‘Čavle’‘.
U ukupnom poretku škola, nakon prvog kola najbrža škola je OŠ ‘‘Čavle’‘ sa osvojenih 244 boda, dok su na drugom i trećem mjestu OŠ ‘‘Srdoči’‘ sa 112 bodova i OŠ ‘‘N. Tesla’‘ sa 111 bodova.
Drugo kolo Lige na rasporedu je već za dva tjedna, 16. travnja, na prekrasnoj Šetnici Plešivac u Viškovu. Tamo nas očekuje sasvim drugačija staza od ove na Slatini, cross staza, kroz šumu, uglavnom, niskog raslinja i cvijeća. Ovogodišnja Mala liga ima jako mnogo noviteta. Moto ovogodišnje Lige je ‘‘Veži i kreni’‘, gdje je naglasak na poticanju kreativnosti kod djece, pa svi sudionici utrka dobivaju vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica. Novitet su i majice Lige koje, osim medalja, dobivaju tri prvoplasirana u svakoj kategoriji, u svakom kolu. Svakako, nije zanemarivo da je ovogodišnja liga počela u proljeće, za razliku od prijašnjih godina kad je počinjala u kasnu jesen ili zimu, što se pokazalo jako dobro za najmlađe natjecatelje, a također, organizator je poboljšao termine u satnicama, tako da ove godine prvi startaju učenici sedmih i osmih razreda, zatim petih i šestih, trećih i četvrtih i prvih i drugih razreda.
Tekst i foto: Mirna Međimorec / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga