Održano savjetovanje Udruge poslodavaca u zdravstvu @ Adriatic

Tijekom dva dana konferencije koja se održala krajem tjedna, u Opatiji se okupio vrh većine ustanova zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, a razgovaralo se o plaćama liječnika medicinskog osoblja te racionalizaciji poslovanja.

Opatija – Zastupamo tezu da bi se pregovaranje o plaćama trebalo odigravati između poslodavaca u zdravstvu i sindikata, kao kolektivni ugovor, jer sadašnji sustav onemogućuje nagrađivanje najzaslužnijih, ali i kažnjavanje ispodprosječnih. Kad se govori o racionalizaciji, treba znati da je teško napraviti racionalizaciju bez adekvatne mogućnosti motivacije liječnika. Danas u Hrvatskoj nedostaje oko 4.000 liječnika, a da će se ta brojka i povećati ulaskom u Europsku uniju jer će brojni stručnjaci potražiti bolje plaćene i motivirajuće poslove u inozemstvu, kazao je ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu Mile Klepo na nedavnom savjetovanju održanom u opatijskom hotelu Adriatic.

Tijekom dva dana konferencije koja se održala krajem tjedna, u Opatiji se okupio vrh većine ustanova zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, a razgovaralo se o plaćama liječnika medicinskog osoblja te racionalizaciji poslovanja. Tako su među sudionicima konferencije bili i prof.dr.sc. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava i sindikalisti poput Spomenke Avberšek, predsjednice Samostalnog sindikata zdravstvene i socijalne skrbi.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!