Održano tradicionalno predblagdansko druženje Kolibrića

Članovi Kulturnog fronta tom su prigodom pripremili program pod nazivom “Zimska čarolija”, a za domjenak je bila zadužena Ugostiteljska škola Opatija.

Opatija – Tradicionalno predblagdansko druženje djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji s gradonačelnikom i njegovim suradnicama održano je jučer u prostorijama Udruge Kulturni front. Članovi Kulturnog fronta tom su prigodom pripremili program pod nazivom “Zimska čarolija”, a za domjenak je bila zadužena Ugostiteljska škola Opatija. Sva su djeca dobila i prigodne darove.

Kolibrići su jedan od najdugovječnijih opatijskih programa, pokrenut u Društvu „Naša djeca“ u sklopu projekta „Više od igre“ prema kojem je realizirana igraonica i radionica za djecu s teškoćama i kroničnim bolestima te savjetodavna pomoć i djeci i njihovim roditeljima. Projekt se već 17 godina financira sredstvima Grada Opatije, a posljednjih 5 godina financiranju se priključila i Primorsko – goranska županija zbog povećane potrebe za uključivanjem djece iz cijele Županije. U rad „Kolibrića“ uključeno je gotovo 40 djece s primarnim ciljem što bolje integracije u društvo.

error: Content is protected !!