Okončan kreativni natječaj za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj – Andrei Manzoni Cucchiaro prvo mjesto

Osim izvrsnih nagrada, osvojili i priliku da se uključe u realizaciju umjetničkog projekta mlade Opatijke pod nazivom “SOT – Sound of trash”.

Opatija – Svijećnjaci od starog papira i plastičnih čaša, vaze od staklenki i plutenih čepova, mobili od otkinutih grana, skulpture od starog nakita, samo su neke od reuse rukotvorina mladih kreativaca pristiglih na natječaj za mlade Otpad SOT.iraj i doniraj. Među njima, odabrani su najkreativniji radovi koji su, osim izvrsnih nagrada, osvojili i priliku da se uključe u realizaciju umjetničkog projekta mlade Opatijke pod nazivom “SOT – Sound of trash”.

Prvo mjesto pripalo je Andrei Manzoni Cucchiaro (Čavle), drugo je osvojila opatijka Nika Laginja, a treće Franko Mišić iz Rijeke.

– Bežični zvučnik napravljen od 90% reciklirane plastike, bežične naglavne bluetooth slušalice i nagrađivana društvena igra strpljivo čekaju svoje nove vlasnike u Udruzi Žmergo na skorašnjoj primopredaji i druženju laureata. Hvala svima koji su sudjelovali i čestitke pojednicima, poručili su organizatori.

Podsjetimo, Žmergov lokalni info-centar za mlade potaknuo je mlade u dobi od 15 do 30 godina na ponovnu upotrebu otpadnog materijala te pred njih stavio kreativni izazov. Za sudjelovanje u natječaju bilo je potrebno izraditi ukras od bilo kojeg otpadnog materijala dimenzije 10×10 do najviše 15×15 cm, fotografirati ga i predati kao donaciju za projekt mladog umjetničkog dvojca. Riječ je o instalaciji velikih razmjera koju će mladi pobjednički dvojac natječaja OKiZA – Opatijska kultura i zeleni aktivizam Linda Štimac i Hana Belobrk, izraditi i postaviti u javnom prostoru Opatije do lipnja ove godine.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net