Okrugli stol na temu Energetska unija – mogućnosti i izazovi u Hrvatskoj održava se u centru Jean Monnet @ Opatija

Objavljeno 12.10.2017.

Ilustracija: Villa Antonio

Analizirat će se ključni aspekti energetske unije koji se odnose na tehnološki razvoj, tržišno natjecanje, energetsku tranziciju, prilike za gospodarstvo i dekarbonizaciju kao i ulogu nevladinih organizacija u kreiranju i provedbi politika energetske unije.

Opatija – Okrugli stol na temu „Energetska unija – mogućnosti i izazovi u Hrvatskoj“ održat će se sutra, u četvrtak 12. listopada s početkom u 11 sati u Jean Monnet međusveučilišnom centru izvrsnosti u Villi Antonio u Opatiji.

Okrugli stol organizira Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, a dio je aktivnosti POLO CRO-28 projekta koji se financira iz Erasmus+ programa. Analizirat će se ključni aspekti energetske unije koji se odnose na tehnološki razvoj, tržišno natjecanje, energetsku tranziciju, prilike za gospodarstvo i dekarbonizaciju kao i ulogu nevladinih organizacija u kreiranju i provedbi politika energetske unije.

Među sudionicima su Denis Redžepagić uime Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Slavko Krajcar sa zagrebačkog FER-a, Vlatka Butorac Malnar s Pravnog fakulteta u Rijeci, Vedran Horvat s Instituta za političku ekologiju te Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner. Moderatorica panela je Ana-Maria Boromisa, a uvodne riječi održat će Vesna Crnić Grotić, dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci, Nada Bodiroga Vukobrat kao voditeljica centra Jean Monnet te Višnja Samardžija kao koordinatorica ovog međusveučilišnog centra izvrsnosti.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , ,

Vrati se natrag »