Okrugli stol o kulturnoj povezanosti Opatije i Beča održat će se ovog petka @ Opatija

Arhiva

Arhiva

U sklopu ovog događanja, održat će se i otvorenje izložbe Markusa Windbergera ”Slike svijeta” u hotelu Adriatic u 17 sati.

Opatija – Okrugli stol na temu ”Opatija i Beč – kulturne veze jučer, danas, sutra” u organizaciji Agencije za europske integracije i gospodarski razvitak (AEI) održat će se u petak, 12. lipnja u opatijskom hotelu Bristol.

Voditelj programa je dr. Herbert Madejski, direktor austrijskog Društva za internacionalnu komunikaciju i informaciju (I.K.I.), a službeni početak skupa najavljen je za 10 sati. U sklopu događanja govorit će voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije mr. sc. Zlata Torbarina na temu ”Pogled iz prošlosti prema budućnosti Opatije”, predsjednik Komisije za kulturu Grada Beča Ernst Woller na temu ”Mogućnost povezivanja kulturnih udruga i suradnja s Gradom Bečom”, te niz drugih stručnjaka kao što su dr. sc. Aneta Stojić, mr. sc. Lidija Preveden, mr. sc. Gerald Ebinger i drugi.

Poseban dio događanja bit će posvećen kulturnoj suradnji, a u sklopu njega ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić govorit će o suvremenoj austrijskoj umjetnosti u sklopu HMT, dipl. iur. Aldo Simper i dr. Michael Fendre govorit će o Festivalu Kvarner, a mr. sc. Marin Franolic objasnit će mogućnosti financiranja kulturnih projekata.

U sklopu ovog događanja, održat će se i otvorenje izložbe Markusa Windbergera ”Slike svijeta” u hotelu Adriatic u 17 sati.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!